HC Vardar wint SEHA-League 2017

Het Macedonische Vardar Skopje won na de zeges in 2012 en 2014 dit jaar voor de derde keer de SEHA League, een grensoverschrijdende competitie waaraan de beste teams van acht landen in Oost Europa: Hongarije, Kroatië, Macedonië, Slovenië, Wit Rusland, Bosnië en Servië en Slowakije, aan meedoen. De tegenstander van het Duitse SG Flensburg in de kwartfinale van de Champions League won de finale in het Wit Russische Brest tegen de winnaar van vorig jaar het Hongaarse Veszprem met 26:21 (11:11). De man van de wedstrijd was ongetwijfeld Vardar doelman Arpad Sterbik met 15 saves achter zijn naam

Vardar was vanaf het begin de betere ploeg en leidde herhaaldelijk met twee doelpunten. De topscorer vonden de Macedoniërs in deze fase verrassend in de verdedigingsstrateeg Mijailo Marsenić. De Serviër scoorde drie doelpunten in de eerste 30 minuten. Daarnaast had hij een groot aandeel in het feit dat Veszprem slechts acht velddoelpunten in de eerste helft kon scoren. De laatste was een worp over het hele veld in het lege Vardardoel .

Afgezien de gelijke stand bij rust had Skopjes coach Raul Gonzalez weinig reden tot klagen, en  dat liet hij ook zijn team zien door niet de kleedkamer op te zoeken in de rust Onconventioneel bleef Vardar op het veld en was daarmee meteen klaar om verder te spelen. Maar toen Veszprem terugkeerde, kon de Macedonische club, waarvoor de meerderheid van de Wit-Russische fans in Brest hun vingers gekruiste hielden, nog steeds geen afstand nemen

Na 43 minuten was de wedstrijd nog steeds in evenwicht: 17-17. Pas na een 5-0 run brak Veszprem, dat vorig jaar hetzelfde duel nog met 28-26 had gewonnen, de nek: 22-17. vanaf dat moment gecontroleerde Vardar de wedstrijd de eindigde met 26-21 overwinning .

Topscorer van de nieuwe SEHA-League kampioen was ex-Kielspeler Joan Canellas met vijf doelpunten. De Spanjaard werd  ook gekozen tot de MVP (Meest waardevolle speler) van de Final4.

In de wedstrijd om de derde plaats versloeg het de organisator van de final 4 het Wit Russische  Meshkov Brest RK Zagreb met 23-19