Nieuws

Hele Thomsen wordt coach bij Roemeense CSM Bucuresti

De voormalige coach van het Deense FC Midtjylland Håndbold Hele Thomsen, momenteel ook bondcoach van het Nederlands dames team  wordt  met ingang van het nieuwe seizoen trainer coach bij het Roemeense CSM Bucuresti. Thomsen tekende een contract voor een seizoen met een optie voor ene tweede seizoen. Een maand geleden meldde handbalstartpunt al dat ze een aanbieding had gekregen van de Roemeense kampioen maar dat ze toch nog lang heeft getwijfeld. “Ik wilde er toch goed over nadenken want het is toch een hele beslissing om te kiezen voor een verhuizing naar Roemenië., maar op een gegeven moment moet je beslissen anders zou ze voor een ander kiezen”

CSM Bucuresti is de huidige titelverdediger van de Champions League. Thomsen heeft met Oranje een contract tot het EK van 2018.

Hele Thomsen wordt de vierde coach in twee jaar bij Bucuresti. Nadat de club de Champions League had gewonnen vertrok de Deen Kim Rasmussen en kwam zijn landgenoot Jakob Vestergaard. Hij werd echter na een serie slechte resultaten de laan uit gestuurd en opgevolgd door Zweedse nationale team coach Per Johansson. Hij wordt weer opgevolgd  door Hele Thomsen. Thomsen realiseert zich wel dat het een functie is met een risico en dat ze alleen maar kijken naar de resultaten, “maar ik wil het wel proberen”,  zegt ze voor de Deense TV zender TV2 

Deel dit bericht