Hercules gedegradeerd

De heren handballers van Hercules uit Den Haag zijn zaterdagavond gedegradeerd uit de eredivisie. Hercules verloor zaterdagavond ook verrassende de thuiswedstrijd tegen HARO in de strijd tegen de degradatie. Na de 10-18 ruststand kwam de ploeg onder leiding van het interimduo Jelle Jorna en Robin Vendeloo in de tweede helft nog sterk terug maar men kon niet voorkomen dat men de thuiswedstrijd 31-33 verloor

Na de 29-26 nederlaag van vorige week in Rotterdam, wat al als een grote teleurstelling werd ervaren, is het daarmee het doek definitief gevallen voor Hercules dat in 2014 onder leiding van Menno de Klerk weer naar de eredivisie was gepromoveerd

De zenuwen bij Hercules bleken de ploeg toch de baas te zijn want vanaf het begin liep men meteen achter de feiten aan als HARO in de achtste minuut op een 0-4 voorspong komt waarna in de negende minuut Hercules eindelijk voor het eerst kon tegen scoren. Het bracht geen omwenteling. In tegendeel HARO liep uit naar 1-9 halverwege de eerste helft en daarmee was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. Hercules probeerde het wel maar kwam niet veel dichterbij: Rust 10-18

Halverwege de tweede helft gloorde er misschien weer een sprankje hoop als Hercules het gat heeft weten te dichten naar 19-24 maar HARO liep evengoed weer uit naar 22-30 met nog tien minuten te spelen. Hoewel Hercules in de laatste tien minuten nog gevaarlijk dichtbij kwam hield HARO het hoofd toch koel in de laatste paar minuten en pakte zo toch een verrassende overwinning en heeft het klassenbehoud nog in eigen hand. Eindstand 31-33

De ploeg Rotetrdammers mogen het volgende week in de uitwedstrijd tegen Nieuwegein gaan opnemen voor een plaats in de eredivisie van volgend seizoen. Een week later staat dan nog de return in Rotterdam op het programma.