Nieuws

Het doet wel wat met Gerrie Eijlers die zondag opgaat voor zijn 100e interland

 "Ik vind het toch wel wat 100 wedstrijden" 

Zondagmiddag, ijs en weder dienende, speelt Gerrie Eijlers zijn 100-ste interland. De 37-jarige doelman van Oranje die in Amsterdam is geboren maar in Volendam is opgegroeid startte zijn interlandcarrière op 6 juni 1998. Onder bondscoach Leszek Krowicki begon hij zijn interlandcarrière in de Luxemburgse hoofdstad met de wedstrijd Luxemburg-Nederland die met 28-36 werd gewonnen

19 jaar later speelt Eijlers dan zijn 100e interland en opnieuw is een Benelux-land, in dit geval België de tegenstander. “Ja daar denk je wel even over na. Ik vind het toch wel wat 100 wedstrijden, dat is mooi. Vooral in een land waarin je niet zoveel interlands speelt als in andere landen. Honderd is dan een mooi aantal, ”vertelt Gerrie Eijlers aan de vooravond van zijn jubileuminterland. Het doet wel wat met de huidige doelman van Volendam die na veertien jaar in de Bundesliga te hebben gespeeld weer terugkeerde naar zijn geboorteland.

Daarmee heeft hij er voor gekozen om het professionele leven als handballer op te geven en in te ruilen om spelen op amateurbasis en daarbij te werken. Hij is dan ook blij dat hij de kans heeft gekregen om bij het bedrijf van Dick Tuip en Matthijs Vink aan de slag te kunnen.

Als je vraagt of hij er geen spijt van heeft begint hij toch te twijfelen. “Ik had wel een mooi leven als handballer. Het is het mooiste wat je kan doen, het is je hobby en dat is dan je beroep, iets mooiers is er niet. Soms denk je dan wel eens heb ik de juiste keus gemaakt, maar aan de andere kant moet je ook inzien dat je wat ouder bent en het stoppen komt toch en of je dat nu over een of twee jaar doet of nu.

Luister hier verder naar Gerrie Eijlers  

Deel dit bericht