Historische zege stelt Hurry Up voor een groot dilemma

De handballers van JMS Hurry-Up hebben zaterdag 1 april in Slowakije met een overtuigende een historische overwinning de halve finales van de Challenge Cup bereikt. Nadat de ploeg van Marin Vlijm vorige week de thuiswedstrijd al met 28-24 hadden gewonnen van HKM Sala, was de ploeg uit Zwartemeer ook in de return in Sala met 38-32 te sterk voor de Slowaakse nummer twee.

Met het bereiken van de halve finale hebben de handballers Europese handbalgeschiedenis geschreven door als Nederlandse mannenclub zich te plaatsten voor een Europese halve finale.  In de halve finale gaat men het op nemen tegen Sporting Club Portugal. De eerste wedstrijd staat in het weekend van 23-24 april op het programma in Emmen.

Vanaf het eerste moment had Hurry Up de leiding in de wedstrijd via doelpunten van  Falke, Suelman, Boonstra en Trainavisius begon Hurry Up uitstekend wedstrijd met een 1-4 openingsscore. Waarna de Zwartemeerders  uitliepen naar een 3-8 (12’) en 9-15 voorsprong. Vlak voor rust komt Sala weer terug tot vier 15-19

In de tweede helft verkleint de thuisploeg meteen tot twee doelpunten verschil:17-19 Als Hemmes dan bij 18-21 een zeven meter stop scoort wordt niet veel later bij bij 19-22 de wedstrijd onderbroken als Martin Vlijm het aan stok krijgt met een supporter die achter hem op de tribune zit. Nadat de betreffende persoon verwijdert is kan de wedstrijd weer worden hervat.

Sjoerd Boonstra zorgt er na 38 minuten voor dat Hurry Up weer op een vier punten voorspong kon komen 20-24. hoewel Sala steeds fysieker begon te spelen liet Hurry Up zich niet intimideren en kon halverwege de tweede helft weer op een voorspong komen van vijf doelpunten 24-29. Die voorsprong kwam geen moment meer in gevaar en met de 38-32 overwinning plaatst men zich voor de halve finale.

Dat stelt de club ook meteen voor het volgende probleem. Het geld is niet beschikbaar. “We hebben een ronde Europacup begroot maar we spelend straks al de vierde ronden laat interim voorzitter Van Velzen weten en daar hebben we het geld niet voor. Een rondje kost 20.000 euro. Het kan betekenen dat als wij het geld niet bij elkaar krijgen wij de halve finale niet spelen of dat we twee keer in Portugal moeten spelen”.