Hongarije en Denemarken spelen gelijk

De handballers van Hongarije en Denemarken hebben donderdagavond in Boedapest met 25-25 gelijk gespeeld in hun derde EK Kwalificatietoernooi in Groep C. Met dat gelijkspel mag Denemarken het meest tevreden zijn. De ploeg van de nieuwe coach Jacobsen, die een aantal oudere spelers vervangen heeft in de ploeg die vorige zomer nog Olympische Kampioen is geworden, stond driekwart wedstrijd op achterstand en had daar weinig op af te dingen.

Magnussen kon na 49 seconden nog wel de gelijkmaker scoren maar daarna liep Hongarije uit naar 4-1 (4’) waarna het na twaalf minuten 9-4 wordt voor thuisploeg. Hoewel Denemarken even leek terug te komen (9-7) liep het verschil toch weer op naar vijf doelpunten met nog zeven minuten te spelen in de eerste helft als Balogh de 13-8 scoort.  Denemarken hangt aan het elastiek als het van de 14-11 ruststand opnieuw op twee verschil komt direct na rust: 14-12.

Hongarije kan dan weer opnieuw uitlopen na een voorspong van vier doelpunten: 18-14. Maar dan komt Denemarken toch langzaam beter wedstrijd en halverwege het tweede bedrijf wordt het 19-18. De Hongaren kunnen dan nog een keer een gaatje slaan naar drie doelpunten: 21-18 maar als Denemarken dan vier keer op rij weet te scoren en in de 51e minuut voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komt bij 21-22 door Morten Olsen lijkt de  wedstrijd zich te gaan kantelen. De best scorende Hongaar Mate Lekai (7x) zorgt weer voor een gelijke stand terwijl anderhalve minuut later na een Deense misser  Hongarije weer op voorspong komt.

Het gaat dat gelijk op tot het in de 56e minuut 25-24 wordt. Technische fouten missers, en belverlies aan beide kanten zorgde in de laatste minuten voor veel spanning maar geen doelpunten tot de geroutineerde Laslo Nagy één seconden voor tijd in de fout gaat en voor zijn slaande beweging naar Toft Hansen een directe rode kaart krijgt en Denemarke een zeven meter mag gaan nemen die door Egger wordt benut en daarmee een duur punt voor zijn land weet binnen te slepen

1. Denemarken  3 - 5  +22

2. Hongarije   3 - 5   +9

3. Nederland   3 - 2  -8

4.  Letland   3 - 0  -23