Nieuws

Hongarije met 14 Champions League spelers in selectie

Hongarije is deze week de tweede tegenstander voor de Nederlandse Oranje handballers. Zondagmiddag om 15:00 uur in Den Bosch treffen beide landen elkaar voor de eerste keer. in deze kwalificatieronde.

Hongarije kende een absoluut zwak EK afgelopen januari in Polen. De ploeg die toen nog onder leiding stond van Talent Dusabajev. won in de groepsfase de eerste wedstrijd van het toernooi met 32-27 van Montenegro. Die ene overwinning was goed voor een plaats in het hoofdtoernooi, De vijf wedstrijden die daarop volgde werden allemaal verloren wat uiteindelijk een 12e plaats opleverde in de eindstand van het EK.  

Talent Dusabajev werd meteen bij thuiskomst ontslagen en de Spanjaard Xavi Sabaté, die ook de coach is van de Champions League finalist van afgelopen seizoen Veszprém, volgde hem op. De rigoureuze verjonging die Talent Dusabajev  had ingezet werd deels teruggeschroefd met het oog op de WK play-offs in juni tegen Servië. In deze dubbele confrontatie  werd weer twee keer gewonnen (26-25 uit en 30-35 thuis)

De coach van  Hongarije  Xavi Sabaté Versprém heeft tot nu toe weinig problemen met zijn selectie. De enige die deze week ontbreekt in vergelijking met de WK-play-off selectie van juni is de absolute vedette bij de Hongaren de 35-jarige Laszlo Nagy. De verwachting van Sabaté is dat het niet zomaar een eenvoudig karwei zal gaan worden. De eerste tegenstander vandaag Letland verloor de play-offs afgelopen juni van Wit Rusland omdat het in de uitwedstrijd minder doelpunten had gescoord. Over twee wedstrijden eindigde deze confrontatie in 52-52. Om dat Wit Rusland uit twee doelpunten meer heeft gescoord gaan zij naar het WK. in januari. Daarmee is dus ook Nederland gewaarschuwd.voor wie de dubbele confrontaie met Letland pas begin mei op het programma staat.  

Hongarije speelt vanavond om 18:00 uur de eerste wedstrijd thuis tegen Letland. Zondagmiddag spelen ze om 15:00 uur in Den Bosch tegen Nederland.  

 

De selectie, die veertien spelers telt die Champiosn League spelen, en waaruit Sabaté zijn wedstrijdselectie zal samenstellen bestaat uit:

László Bartucz (Csurgói KK),

Nándor Fazekas (Balatonfüredi KSE),

Roland Mikler (Telekom Veszprém):

Péter Gulyas (Telekom Veszprém),

Gergely Harsanyi (Grundfos Tatabánya KC),

Tamás Ivancisk (Elverum, Noorwegen)

Gábor Ancin (Telekom Veszprém),

Zsolt Balogh  (MOL-Pick Szeged)

Gábor Csaszar (Kadetten Schaffhausen, Zwitserland),

Mátyás Gyori (Balatonfüredi KSE),

Ádám  Juhasz (Grundfos Tatabánya KC),

Máté Lekai (Telekom Veszprém)

Bence Banhidi (MOL-Pick Szeged),

Timuzsin Schuch (Telekom Veszprém),

Szabolcs Zubai (MOL-Pick Szeged)

Richárd Bodo (MOL-Pick Szeged),

Ferenc Ilyes (Grundfos Tatabánya KC),

Jamali Iman (Meskov Brest, Wit Rusland ),

Kornél Nagy (Dunkerque HB Grand  Frankrijk)

Bendegúz Boka  (MOL-Pick Szeged),

Gergő  Ivancsik (Telekom Veszprém) 

Deel dit bericht