Hurry Up ten koste van Bevo naar halve finale

De handballer van JMS Hurry Up Hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van Martin Vlijm pakte een zwaar bevochten overwinning tegen zijn oude club Targos Bevo Hc. Na een 10-7 ruststand kwam Bevo in de tweede helft terug en nam in de 55e minuut voor het eerst de leiding in de wedstrijd bij 23-24. Hurry Up redde echter de meubelen via Tommie Falke en Trainavisius omdat Nick de Kuyper zes seconden voor het einde de gelijker om nog een verlenging af te dwingen miste. Probleem dinsdagavond bij Bevo was de scherpte, de ploeg van trainer coach Harold Nusser miste te veel kansen.

Ook Hurry Up had regelmatig moeite met scoren. Pas in de vijfde minuut was het Suelman die de score opende waarna Hurry Up uit liep naar een 3-0 voorspong vooraleer  Bevo in de achtste minuut zijn eerste doelpunt kon scoren via De Jonge. In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar was het toch vooral Bevo dat zijn kansen niet benutte en daardoor Hurry Up, dat het moest doen zonder Bernatavius en Tobias Marx, steeds in het zadel hield. Bij 6-5 sloeg Hurry Up weer opnieuw een gaatje van drie doelputen naar 8-5 dat ze vast hielden tot de rust 10-7

In de tweede helft scoorde Hurry Up de eerste treffers en kwam zo op een voorspong van vier punten (11-7) . Bij 13-9 dichtte Bevo de achterstand met drie doelpunten op rij tot een verschil van een punt:13-12. Toch liep Hurry Up weer meteen uit naar 15-12 en kon die marge tot vasthouden tot 18-15.

Halverwege de tweede helft werd het 18-17 waarna Bevo in de 49e minuut voor het eerste in de wedstrijd op gelijke hoogte komt door een doelpunt van Rik Elissen: 19-19. De thuisploeg scoort dan weer twee keer op rij 21-19 maar Bevo reageert met drie deelpunten op rij en komt met nog vijf minuten te spelen voor het eerst in de wedstrijd op voorspong: 22-23 door een doelpunt van De Jonge. De Limburgers weten dit echter niet vast te houden. Ondanks dat Hurry Up zienerdogen vermoeid raakt zijn het Falke uit een zeven meter en Trainavisius die de ploeg uit Zwartemeer naar de halve finale schieten. Einstand 24-23