Nieuws

IHF-test: Füchse Berlin vanavond met hightech-chip

Primeur bij Super Globe finale tussen Füchse Berlin en Barcelona

 

Door Frits Feuler - Voor de handballers van Füchse Berlin wordt de finale om de Super Globe tegen Barcelona een hightech-test. Alle spelers van de Duitse ploeg krijgen onder hun shirt een speciale chip die tijdens de wedstrijd diverse data meet en verzamelt.

"Onder het shirt is de chip nauwelijks zichtbaar. Alleen als een tegenstander met zijn vinger bij een Duitse speler in de nek voelt, kan de mini-chip voelen,” meldt de persvoorlichter van de club uit Berlijn over de test die namens de IHF (Internationale Handbal Federatie) wordt uitgevoerd. “Deze chip met zoveel als mogelijk: hartfrequentie, die totale loopafstand, aantal sprints en loopwegen. Data, die met name voor handbalspecifieke trainingen van groot belang kunnen zijn.”

Zelfs doelman Petr Stochl heeft geen last van de aangebrachte chip. Teammanager Bob Hanning juicht dit nieuwe technische hoogstandje toe. “Je hoeft niet op elke trein te springen. Maar dit vind ik erg zinvol, omdat de uitkomsten van de test weer in de dagelijkse trainingen ingepast kunnen worden.”

Dietrich Späte, voorzitter van de trainings- en methodiekcommissie van de IHF, legt uit was de bedoeling van deze chip is. “Allereerst: het is een gewone test. De IHF staat open voor vernieuwingen. Tijdens dergelijke toernooien kun je dan dit soort zaken testen. Met deze chip kunnen we in de toekomst veel belangrijke onderdelen meten in het handbal!”
 

Deel dit bericht