Nieuws

Ilya Belgareh speelt komend seizoen bij Metz Handball

De 19-jarige Ilya Belgareh uit het Limburgse Meerssen verhuist het komende seizoen van de Nederlandse eredivisionist V&L naar de Europese top en gaat bij de Franse kampioen Metz Handball spelen, afgelopen seizoen in de kwartfinale van de Champions League gestruikeld tegen de latere winnaar Györi KC en dit jaar voor de 21e keer kampioen van Frankrijk geworden voor de achtste keer bekerwinnaar.

Vrijdagmiddag heeft de snelle rechterhoek speelster een contract voor twee jaar getekend bij de kampioen van Frankrijk zo bevestigd de club de komst van Belgareh op de haar website. Voor de jeugdinternational een hele stap maar ze de denk dat ze er nu wel aan toe is om die te kunnen maken. ” Vorig jaar kon ik al naar het buitenland maar toen heb ik besloten om toch nog een jaartje in de eredivisie te blijven spelen. Nu kijk ik er wel erg naar uit en heb er onwijs veel zin in”, aldus Belgareh die met handballen is begonnen bij Marsna in Meersen en via Iason (Tweede divisie), Bevo (Eerste divisie) en afgelopen jaar bij V&L in de Eredivisie heeft gespeeld en vandaaruit nu de stap naar het buitenlang gaat maken. Een noodzakelijke stap vind ook Belgareh als je op een hogere niveau wilt handballen.

Via Yvette Broch is ze met Metz in contact gekomen. Metz heeft bij Broch gevraagd of ze nog een rechterhoek wisten en via haar contact met de handbalacademie is club dan bij Belgareh uitgekomen. Eenzelfde route die de Ailly Luciano vijfjaar geleden ook heeft afgelegd alleen kende Broch Luciano toen nog van Quintus.

Metz lig op goed twee en half uur rijden van Zuid Limburg hetgeen voor Belgareh een makkelijk te overbruggen afstand is want ze is met Metz overeengekomen dat ze een keer in de twee/drie weken haar school kan bezoeken omdat ze haar vierjarige opleiding als bewegingsagoog aan het CIOS in Sittard komend seizoen hoopt af te ronden. Daarvoor gaat ze in een ziekenhuis in Metz bij ouderen die permanent verzorgt moeten worden stagelopen als bewegingsagoog. “Frans is nog wel niet mijn taal. Ik kon momenteel niet verder dan “bonjour” maar ik heb van Metz een curcus aangeboden gekregen zodat ik snel de basis onder de knie kan krijgen”.

Deel dit bericht