Nieuws

Imre Obbens verrast en kiest voor overstap naar Quintus

 Nog één keer knallen

Door Peter Lotman

Den Haag - Een verrassende transfer. Zo mag de overstap van de 34-jarige doelman Imre Obbens naar Quintus worden betiteld. Hij wil BENE-League spelen, maar eerst met zijn huidige club Hercules proberen in de eredivisie te blijven. ,,Dat wordt een zware klus.”

De overstap werd eigenlijk niet meer verwacht. Obbens leek het na alle omzwervingen bij Hercules naar zijn zin te hebben. Toch koos de ambitieuze keeper nóg een keer voor een avontuur op het hoogste niveau. ,,Nadat Quintus interesse toonde, heb ik een prettig gesprek gehad met de nieuwe trainers Alex Curescu en Jos Klepke. Zij hebben een duidelijk beeld geschetst wat ze volgend seizoen willen en ik kon me daarin goed vinden.”

Dat Quintus in de BENE-League speelt, heeft zeker meegespeeld in zijn beslissing. ,,Dat heeft  mijn besluit makkelijker gemaakt. Je kunnen meten met de betere handballers van Nederland en België is iets waar ik niet op kan wachten. Mijn ambitie is uiteraard in het eerste team te komen. De enige die daar wat aan kan doen, ben ik zelf. Ik ga de strijd aan met de andere keepers en door keihard te trainen, ga ik me waarmaken in de wedstrijden.”

Welkom

Imre Obbens begon met handbalen bij Actief in Rotterdam en kwam via DWS, Quintus, DES, Tachos en Aalsmeer bij Hercules terecht. ,,Vanaf het eerste moment heb ik me welkom  gevoeld bij Hercules. Het is een echte vereniging met veel gezelligheid. Ik heb het met mijn teamgenoten goed kunnen vinden. Natuurlijk donderde het wel eens, maar die dingen bleven altijd op het veld. Daarna dronken we gewoon weer een biertje met elkaar. We hebben steeds keihard voor elkaar geknokt. Er was een goede mix van ervaren spelers en jonge talenten. Alleen dit jaar is het erg jong allemaal.”

Obbens is een keeper die een wedstrijd goed kan ‘lezen’ en bij voorbaat lijkt te weten waar  hij de schoten kan verwachten. Hij is getrouwd met Nicky Tier en woont met haar en de bijna tweejarige dochter Marley in Aalsmeer, waar hij werkzaam is bij bloemenexportbedrijf Rosedor bv. In de tijd dat hij bij Aalsmeer speelde, heeft hij veel geleerd van zijn schoonvader en voormalig topkeeper Peter Tier. ,,Hij was toen keeperstrainer. We hebben het vaak over het keepen en daar haal ik veel uit. Voor tips en aanwijzingen kan ik altijd bij hem terecht.”

Voor Obbens aan zijn klus bij Quintus begint, moet hij met Hercules proberen in de eredivisie te blijven. ,,Zaterdag moeten we Houten pootje lichten. Dat wordt heel zwaar, maar ik geloof  in onze kansen om er rechtstreeks in te blijven.”

 

Hercules moet winnen voor lijfsbehoud

Bij verlies speelt Hercules als laatste van poule A in een uit- en thuiswedstrijd tegen de onderste van poule B, op dit moment het Rotterdamse HARO De verliezer degradeert rechtsreeks uit de eredivisie. De winnaar speelt in een tweeluik tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie, Nieuwegein. Stand: Lions 7-9, Aalsmeer 8-9, Houten 7-7 (-13), Bevo 7-6 (-3) en Hercules 7-5 (-8).  Lions-Bevo is naast Houten-Hercules de andere wedstrijd.

Eredivisie

Wennen hoeft Obbens straks niet bij Quintus. ,,Ik ken veel van die gasten toen ik keeperstrainer was van de Zuid-Hollandse selectie. En ook in de eredivisie hebben we tegen elkaar gespeeld.” Quintus hoopt dat ook jongere broer Luuk (27), die handbalt bij Aalsmeer, terugkeert bij Quintus. Hij maakte al eerder furore als midopbouwer bij de Westlandse club met zijn beweeglijke spel. Imre Obbens: ,,Ik praat zo min mogelijk op hem in. Maar het zou

geweldig zijn als hij ook naar Quintus komt. Een versterking voor het team en mooi om met hem in één ploeg te handballen.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN              

Deel dit bericht