HandbalshopMizuno 2017BENE-League FINAL4
In 2017 staat de LHD alleen in het teken van de 30e jubileumeditie

In 2017 staat de LHD alleen in het teken van de 30e jubileumeditie

10 januari 2017, 18:40 uur

Alles wat gisteren en vandaag in de Nederlandse media is gezegd en geschreven over de Limburgse Handbal Dagen wordt door de organisatie van de Limburgse Handbal Dagen bij monde van de voorzitter Ronald Snippe als niet relevant genoemd voor 2017.

Snippe “2017 staat volledige in het teken van ons dertig jarige jubileum en er komt dit jaar in augustus geen voorbereidingstoernooi. Natuurlijk zijn wij niet doof voor alles wat er gezegd wordt over de Limburgse Handbal Dagen maar een ding staat vast wij gaan onze oude schoenen niet weggooien voor we nieuwe hebben”.

“We weten dat er kritiek is” vertelt Snippe verder, “maar we weten ook dat er nog steeds veel mensen met veel plezier naar de LHD komen. Ook al onze jeugdactiviteiten zitten  binnen no-time tot de nok toe vol hetgeen onze belangrijkste voedingsbodem is voor de toekomst. Maar als er alleen maar geschreven wordt dat het niks meer is dat vind ik veel te kort door de bocht. Je kunt wel overal kritiek op hebben maar er zijn ook veel positieve dingen te noemen. Als ik de krant lees dan gaat het alleen maar over de hal hoe slecht die hal is en lees ik niks terug over de wedstrijden. Aan de hal kan ik niks doen, en tegenwoordig is het zo dat je met veel meer belangen rekening moet houden dan vroeger, maar ook hier zullen we alle opties bekijken.  

Fotoshoot tijdens de LHD met Luc Steins en Bart Ravensbergen

Ook een voorbereidingstoernooi organiseren daar komt veel meer bij kijken dan de mensen misschien denken. Om zo’n toernooi in 2017 te organiseren daarvoor zijn we al te laat. De meeste ploegen hebben hun zaken voor de komende zomer al rond. Dat vergt net als voor de organisatie van de Limburgse Handbal Dagen een veel langere periode. Soms duurt het paar jaar voor een ploeg een toezegging doet om te komen, daar gaan echter wel een hoop gesprekken aan vooraf”.

2017 in het teken van het 30-jarig jubileumtoernooi

Voor ons jubileumtoernooi op 27-28 en 29 december 2017 willen we alles uit de kast halen om er een mooi toernooi van te maken en daarvoor zijn we nu al bezig om te kijken welke topteams we naar Limburg kunnen halen. Daarbij moet men niet denken aan Barcelona, Kiel of  Flensburg of andere teams van dat kaliber, want dat soort ploegen zijn onhaalbaar en veel te duur, maar we denken aan het segment net daar onder. We weten dat dat moeilijk is maar wij gaan het wel proberen zoveel mogelijk daarbij in de buurt te komen. Dat is ons enige doel  voor 2017 al het andere wat er dan ook is gezegd en geschreven is niet relevant”.  

“Vervolgens gaan wij ons als organisatie binnenkort buigen over de toekomst en dan gaan we ook kijken wat we met alle opmerkingen en suggesties kunnen en waar we ons in de toekomst op gaan richten. Wordt het één toernooi, worden het er twee, komt er alleen een zomertoernooi of blijft het alleen bij de Limburgse Handbal Dagen allemaal mogelijkheden die we zullen gaan bekijken. We gaan alle plussen en minnen naast elkaar leggen want er wordt wel geroepen we moeten naar augustus maar dat heeft ook een heleboel nadelen, denk maar eens aan de vakantie en bijvoorbeeld aan de Bundesliga die half augustus al begint met hun bekertoernooi. Als er een voorbereidingstoernooi komt dan is dat op zijn vroegst in 2018 maar dat staat helemaal nog niet vast want zoals gezegd we gaan niet zomaar het oude weggooien als we niet weten wat het nieuwe ons brengt. Als er een voorbereidingstoernooi in 2018 komt, komt er waarschijnlijk ook een LHD in december en dat betekend dat wij ook extra middelen moeten aanwenden om twee toernooien te organiseren, want uit het huidige LHD budget zal dat niet lukken” aldus voorzitter Ronald Snippe

Naast tophandbel heeft de Limburgse Handbal Dagen ook oog voor nieuwe ontwikkelingen binnen de handbalsport. Zo is er aandacht voor het G-handbal en was er in 2016 voor het eerst rolstoelhandbal op de LHD te zien.

Laatste update: 10 januari 2017, 19:15 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
In 2017 staat de LHD alleen in het teken van de 30e jubileumeditie