Nieuws

In memoriam: Piet Pijnacker bij ZAP

Clubman tot het allerlaatste

 

Op 7 februari jl. heeft handbalclub ZAP afscheid moeten nemen van Piet Pijnacker. Hij heeft de strijd tegen die gevreesde ziekte niet kunnen winnen, schrijft voorzitter Jan van der Vaart in een rouwbericht namens de club.

Piet werkte jarenlang vol overgave voor de club. Ook toen hij het onheilspellende nieuwe had vernomen, gaf hij de moed niet op. “Ik voel immers nog niks en alles gaat gewoon door,” hield hij de moed erin.  Toch bleef hij ondanks de sombere vooruitzichten trouw de wedstrijd van zijn club bezoeken. Soms met hulp, soms lopend. “Piet had een enorme passie voor de handbalsport!”

Iedereen binnen de club kende Piet. Niet in het minst door de vele taken die hij vervuld heeft. Jeugdtrainer, scheidsrechter, coach van de C 1, van de heren, van de dames recreanten. Bij dat laatste team was hij ruim 20 jaar betrokken. Hij deed dat allemaal op de voor hem karakteristieke, eigen wijze. Teamuitjes, kaartavonden. Kortom: Piet was de aanjager. Tot het laatst is hij al die gezellige bijeenkomsten zo goed als mogelijk blijven bezoeken.

De laatste jaren was Piet actief als videoman bij dames 1. Met de geleverde wedstrijdbeelden konden de speelsters vervolgens weer hun voordeel doen op de volgende trainingen en wedstrijden. Ook de jeugd maakte dankbaar gebruik van zijn ‘film-hobby’. Adviezen die Piet gaf, konden feitelijk niet geweigerd worden. Zelfs niet door de voorzitter!

Op 27 januari was Piet nog balsponsor bij een thuiswedstrijd van dames 1. Geheel op eigen kracht kwam hij naar de Zwaluwluchthal. Het zou zijn laatste bezoek zijn.

Afgelopen wekend voorafgaande aan wedstrijd tussen ZAP en DSS hield een deel van de selectie en de technische staf een eerbetoon bij de plaats waar Piet elke wedstrijd zijn video-opnames maakte- Er was een statief geplaatst met de foto van Piet daarachter zodat hij nog een keer vanaf zijn platform de speelsters symbolisch kon volgen.

Deel dit bericht