Nieuws

Inger Smits verrassende koploper met Holstebro in Deense Ligaen

Debbie Bont best scorende Nederlandse speelster

In de Deense vrouwen Liga is Team Tvis Holstebro de verrassende koploper. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van Inger Smits, die afgelopen seizoen nipt de degradatie ontliep, als enige ploeg de volle winst behaald. Afgelopen weekend was Holstebro na een ruststand van 11-8 met 24-15 te sterk van promovendus Ajax Kobenhavn. Inger Smits scoorde eenmaal in de twaalfde minuut en hielp haar ploeg daarmee aan een 5-4 voorsprong.

Viborg, de ploeg van Sanne van Olphen, staat na drie wedstrijden op vijf punten en is de nummer twee in de Ligaen. Viborg verspeelde afgelopen weekend het eerste punt in de uitwedstrijd tegen Silkeborg-Voel KFUM. Na een  14-14 ruststand eindigde de wedstrijd met een 25-25 puntendeling. Voor Sanne van Olphen is haar come-back in de Deense competitie niet geworden wat ze er van had verwacht. De Haagse opbouwster heeft vanwege blessureleed tot nu toe slechts één wedstrijd meegespeeld waarin ze pas één keer heeft gescoord.

Ook Kobenhavn Handbold en Team Esbjerg hebben na drie wedstrijden vier punten. Vicekampioen Kobenhavn Handbold, met Debbie Bont, Myrthe Schoenaker en Kelly Dulfer won verrassend de uitwedstrijd bij Odense HC met Pearl van der Wissel na een 7-19 ruststand met ruime cijfers: 18-35.  Door deze nederlaag staat Odense na drie wedstrijd met twee punten in de onderste regionen. Daarmee kan je wel spreken van een gemiste start van een ploeg die mee wil spelen om de prijzen.

Pearl van der Wissel werd met vier doelpunten topscorer van haar ploeg. Voor Kobenhavn  Handbold scoorde Debbie bont vijfmaal, Kelly Dulfer viermaal en Myrthe Schoenaker kwam tot twee treffers.

Team Esbjerg, met Estavana Polman, won thuis na een 11-11 ruststand met 23-18 van Randers HK. Estavana Polman scoorde drie keer voor haar ploeg die momenteel op de zesde positie staat in de HTH-GO Ligaen.

Na drie wedstrijd is Debbie Bont de best scorende Nederlandse speelster in de Deense Ligaen. Met 12 doelpunten staat ze op een gedeelde 12e plaats op de topscoorderslijst. Pearl van der Wissel is de tweede beste Nederlandse met zeven doelpunten.  

Deel dit bericht