Nieuws

International Patrick Miedema verlengt bij HSG Nordhorn

HSG Nordhorn-Lingen kan voor langere tijd plannen met Patrick Miedema. De Nederlandse international heeft zijn contract met drie jaar verlengd tot 2020. Miedema is met 125 treffers de derde beste schutter van HSG achter Jens Wiese (137/1) en Linkerhoekspeler Lasse Seidel (134/62).

De 26-jarige Miedema kwam vijf jaar geleden naar Nordhorn en bewees daar meermaals zijn klasse als allround-handballer. “Speelde aanvankelijk op de linker hoe, dit seizoen is hij samen met Alex Terwolbeck naar de spelverdelerpositie overgeplaatst. Vanwege talrijke blessures schoof hij vervolgens door naar de rechteropbouw, ook op de linkeropbouwpositie kwam hij meermaals in actie. Hij overtuigde steeds met goede prestaties!” meldt de club op haar website.

“Patrick speelt momenteel een beresterk seizoen. Hij heeft veel kwaliteiten, zijn explosiviteit, een goede worp, hij is goed in de een-tegen-een situaties en verdedigt goed. Ik ben heel blij dat ik hem langer in de ploeg kan hebben en ben er zeker van dat hij zich ook nog verder kan ontwikkelen,” voegt trainer Heiner Bültmann zijn persoonlijke kwaliteiten verder aan.

“Ik heb me altijd prettig gevoeld bij Nordhorn. We hebben een goede ploeg, die al lang samen speelt en ik kon me steeds verder ontwikkelen als individuele speler en als mens. Nu krijg ik ook nog de kans om me maatschappelijk verder te ontplooien en ervaring op te doen in de marketing,” vertelt Miedema, die naast het handballen ook nog zijn bachelor aan de Johan Cruijff Academie in Amsterdam heeft behaald.  

Deel dit bericht