Nieuws

Iraanse international naar Gummersbach

VfL Gummersbach legt 23-jarige spelverdeler voor twee jaar vast

Door Frits Feuler– De Duitse Bundesliga is, vanwege het EK in Kroatië, nog in een ‘winterslaap’. Maar VfL Gummersbach heeft inmiddels de derde versterking voor komend seizoen kenbaar gemaakt. De Iraanse international Pouya Norouzi (23) komt over van de Zwitserse Campions League-ploeg Kadetten Schaffhausen en tekent een tweejarig contract.

“Extreem sterk, goed in de een-tegen-een situaties. Een echte spelverdeler voor onze ploeg. Maar ook verdedigend kan hij prima uit de voeten zodat we niet steeds afhankelijk zijn van een aanval-verdedigingswissel,” laat technisch directeur Christoph Schindler optekenen. Bij zijn deelname aan zijn enige WK, drie jaar geleden, behoorde hij al tot de ‘grote’ selectie.

Op 18-jarige leeftijd debuteerde Norouzi voor de Iraanse nationale ploeg nadat hij alle jeugdselecties in zijn vaderland had doorlopen. VfL kent de speler nog van vorig seizoen bij Bergischer HC, degradant uit de Bundesliga maar nu koploper in de tweede Bundesliga. Door die degradatie was de club verplicht hem te laten gaan, ditmaal richting Zwitserland.

In het CL-duel met het Noorse Elverum werd de Iraniër gekozen tot ‘man of the match’. Hij scoorde in dat openingsduel in groep C (september 2017) weliswaar slechts twee keer maar had gedurende de gehele wedstrijd een redelijk groot aandeel in de uiteindelijke 36-30 overwinning. Vier zeges en zes nederlagen waren niet voldoende voor zijn Zwitserse ploeg om naar de hoofdronde te gaan. Norouzi scoorde in die tien Europese duels 24 maal 

Deel dit bericht