Isabelle Jongenelen geblesseerd van het veld gedragen

De Nederlandse rechteropbouwer Isabelle Jongenelen is woensdagavond in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tussen HSG Blomberg-Lippe en Vfl Oldenburg ernstig geblesseerd geraakt. De wedstrijd moest afgelopen weekend uitgesteld worden in verband met de eerste ronde uit de EHF Cup van Blomberg-Lippe tegen HB Sint-Truiden.

In de twaalfde minuut van de wedstrijd, bij een stand van 7-5, liep de speelster van Oldenburg een break waarbij ze waarschijnlijk haar rechterknie verdraaide. De uit Breda afkomstige speelster werd na eerste verzorging op het veld uiteindelijk per brancard weg gedragen. Vijf minuten voor rust kwam de onfortuinlijke Jongenelen met een flink ingepakte knie weer de zaal, De eerste indicatie was dat het er niet best uitzag.

Wel was ze meteen getuige van het feit dat  haar ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam bij 13-14. wat tevens ook de ruststand zou worden.

In de tweede helft trok Oldenburg het inititaitef helemaal naar zich toe en en liep uit via 17-23 halverwege de tweede helft naar een voorsprong van acht doelpunten. In de slotfase kon Blomberg het verschil nog terugbrengen naar vijf: eindstand 25-30.