Nieuws

Jeroen Baats nieuwe trainer VHC

De 45-jarige trainer-coach Jeroen Baats heeft na een jaartje gedwongen rust een nieuwe uitdaging gevonden bij de damesselectie VHC uit Valkenswaard dat afgelopen seizoen vanuit de tweede divisie B is gedegradeerd naar de hoofdklasse C.  Daarvoor was Baats onder meer trainer coach bij Bevo 2 waarmee hij in 2016 naar de Eredivisie is gepromoveerd. Eerder was hij vier jaar trainer bij White Demons in de eerste- en tweede divisie.

VHC meldde zondagavond de komst van Baats, een kind van de club, zoals men hem aankondigde. Men is erg blij met zijn komst en noemt zijn aanstelling een positieve ontwikkeling. “Wij zullen onder Jeroen Baats onze ambitie om terug te keren naar de tweede divisie en daar een stabiele factor worden  onverminderd voort zetten”,  aldus André de Bouwer, die Jeroen al kent vanaf de jeugd bij Meteoor . “Ik weet hoe hij is en dat gaat passen bij onze dames want de klik is er zeker al”.

Baats is een veelzijdige trainer-coach. Maandag komt hij terug naar Nederland, want de afgelopen weken was hij volop in touw met het weer in ere herstelde Nederlands heren Beach handbalteam waarmee hij de afgelopen week het EK in Kroatië heeft gespeeld. Maar hij is op diverse fronten actief.

Over zijn nieuwe functie bij VHC is hij blij. “Na een jaartje geen club te hebben getraind en gecoacht heb ik dit jaar wel weer enkele aanbiedingen gehad voodat ik de keus voor VHC heb gemaakt,” vertelt Baats. “Ik ken de club goed omdat ik er zelf ook nog gespeeld heb en daardoor ken ik  de dames ook. Deze groep is afgelopen jaar helaas gedegradeerd, maar verdient het echt om zeker een klasse hoger te spelen en met wat versterking erbij kan men zelfs nog een klasse hoger spelen. De club heeft aangegeven dat promoveren komend jaar geen must is, maar ik wil deze doelstelling toch wel al een beetje uitdragen. We zijn nog bezig om de groep compleet te maken dus ik moet nog wel een beetje voorzichtig zijn met deze uitspraak, maar het geeft wel aan waar de ambitie ligt”.

VHC past op dit moment ook goed in zijn schema va trainer-coach. “Mijn ambitie ligt eigenlijk bij het hoger niveau, maar met een mooie groep werken naar een mooie prestatie is ook een uitdaging om aan te pakken. Het past ook goed bij mij omdat ik ook trainer ben van de handbalschool Valuascollege in Venlo en daarnaast  ook technische trainer en coach trainer ben van LimMid.  Nu ben ik nog tot eind juli verbonden aan de HandbalAcademie dames als organisatorische begeleider. Maar deze functie komt te vervallen omdat er weer een talent coach bij komt op de HandbalAcademie”.

“Na morgen is het Beachhandbalseizoen voor de nationale ploeg weer voorbij en gaan we met het kader evalueren en weer nieuwe doelen stellen voor komende jaren. Hoe dit er verder gaat uitzien dat is nog open. Maar alles bij elkaar genomen  zie ik weer een mooi handbal jaar tegemoet en ga ik vanaf augustus weer lekker aan de slag bij VHC en met mijn passie de handbalsport.” 

Deel dit bericht