Nieuws

Jeroen De Beule: contract voor acht maanden bij Franse Sélestat

Door Frits Feuler – Jeroen De Beule, speler van Callant Tongeren en Belgisch international, heeft afgelopen weekeinde bij het Franse Sélestat een contract tot het einde van dit seizoen – acht maanden – getekend. Vanaf 1 oktober wordt hij ploeggenoot van Thomas Cauwenberghs, eveneens Belgisch international. en de Nederlandse international Bart Ravensbergen.

“Het is snel gegaan,” meldt De Beule, die een baan als docent in het onderwijs heeft. “Ik was bij de Franse ploeg op uitnodiging en heb één keer meegetraind. Na de training lag het contract klaar! Te mooi om het niet te ondertekenen.”

Hij had in Hasselt net een perceel grond gekocht om daar, samen met zijn vriendin Sara Marteleur – zij speelt bij HB Sint-Truiden – een woonhuis te bouwen. Die bouw gaat gewoon door. Zijn ploeg speelt doorgaans op vrijdagavond, dus kan De Beule vaak in het weekeinde vanuit de Vogezen ‘even’ op en neer naar Hasselt – 500 km – om de bouwvorderingen te volgen. Komend weekeinde, tegen Hurry Up, speelt De Beule voor het laatst in het shirt van de Amiborix-ploeg.

De Beule (25) kwam in 2009 van Waasmunster via de Handbalschool naar Tongeren. De Oost-Vlaming debuteerde op jonge leeftijd in de nationale ploeg waarvoor hij tot nu toe 28 keer scoorde. Voor Tongeren nam hij in Europees verband 54 treffers voor zijn rekening. 

Deel dit bericht