Nieuws

Jeroen de Beule “uitvallen Arber Qerimi is toch wel cruciaal”

Voor de tweede keer in een week tijd stonden de nationale ploegen van België en Nederland tegenover elkaar. De buit werd eerlijk verdeeld: Nederland won de eerste wedstrijd, België pakte zijn revanche in de tweede wedstrijd na een fantastische eerste helft. Een van de exponenten van de Belgische ploeg is Jeroen de Beule van Tongeren waar hij samen met Arber Qerimi de motor is van het huidige succes van Tongeren.

Met de Belgische ploeg speelt De Beule een gewaagd spelletje. Vrijwel de gehele wedstrijd wordt in de aanval de doelman gewisseld voor een extra aanvaller. De ploeg heeft daar veel succes mee vooral ook omdat ze met Qerimi een speler hebben die feilloos weet hoe hij de numerieke meerderheid moet uitspelen.

Tegen Noorwegen liep het niet naar wens. Frankrijk struikelde bijna over de Belgische aanpak maar kon toch de winst pakken nadat Qerimi met rood van het veld moest. Nederland moest vrijdag het onderspit delven omdat het de balveroveringen bij een leeg doel slecht uitspeelde, en negen keer misgooide op dat lege doel, waardoor België zijn voorsprong van zeven doelpunten die het in de eerste helft had opgebouwd uiteindelijk nipt wist vast te houden, ondanks het uitvallen van Qerimi in de eerste helft.

België wankelde aan het eind van de tweede helft wel maar een fout in de Nederlandse aanval in de laatste minuut werd door Cauwenberghs afgestraft waardoor het niet gelijk werd maar de winst naar België ging:  31-29.

“We zijn met de zeven tegen zes heel goed begonnen”, vertelt De Beule, “heel gedisciplineerd en dan kunnen ze uiteindelijk toch nog terugkomen omdat wij in de tweede helft iets minder in de discipline spelen en in de verdediging ook te veel gaten laten vallen”.

“Ik vond wel dat we sterk begonnen ondanks dat we maar twee keer de bal hadden vast gehad. Afgelopen woensdag kwamen we weer voor de eerste keer bij elkaar, niet getraind speelden we wel direct een wedstrijd. Dat was er duidelijk aan af te zien en nu voor de tweede keer viel dat best mee” aldus de rechteropbouwer van België.

Het spel dat België speelt ligt Qerimi heel goed dus dat Nederland terug kon komen kwam ook wel doordat hij uitviel. “Hij maakt hele goede beslissingen en ik denk dat het voor een spelverdeler heel moeilijk is om dat te vervangen wat hij daar doet. Hij ziet het spel heel goed zit, iets lager en kan de bal heel goed naar de pivot spelen en kan het spel toch nog breed leggen. Hij doet dat uitzonderlijk goed. Als hij dan uitvalt is het even aanpassen maar uiteindelijk hebben we het toch nog goed opgepakt. Ik denk ook dat wij ons verdedigend iets herpakken en op enkele tegenaanvallen doelpunten kunnen maken maar het uitvallen van Arber is daar wel cruciaal in dat Nederland terug kan komen”.

Luister verder naar Jeroen de Beule

Deel dit bericht