Nieuws

Jo Smeets nieuwe trainer Bevo

Bevo heeft zijn nieuwe trainer gevonden België. De 58-jarige Jo Smeets is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer bij de ploeg uit Noord Limburg waar hij de opvolger wordt van Harold Nusser.

De afgelopen vijf jaar was hij trainer coach bij de dames van het Belgische Hasselt waarmee hij twee keer landskampioen is geworden. Dit jaar verloor hij de titel in de best of three aan Sint Truiden.

Smeets is geen onbekende in het Nederlandse handbal. In 1987 debuteerde hij bij Sittardia als eerste Belgisch speler in de Nederlandse eredivisie. Drie jaar later keerde hij terug naar geboorteland en legde hij zich toe op  het trainersvak. Ook werkte de oud international  onder andere als assistent bondscoach bij de Belgische nationale ploeg onder Alex Jacobs. Rond de eeuwwisseling keerde hij weer terug naar Nederland en werkte hij drie jaar bij BFC in Beek.

30 jaar later na zijn eerste Nederlandse avontuur als speler keer Smeets dan weer terug naar Nederland en gaat hij voorlopig voor één jaar een nieuw avontuur beginnen bij Bevo. Onlangs liet hij in een interview nog weten dat hij via handbalstartpunt het Nederlandse handbal op de voet volgde. Het Nederlandse handbal kent dus weinig geheimen voor de sympathieke Belg, die in beeld kwam toen oud bondscoach Pim Rietbroek bedankte vanwege oogproblemen.  

Lees ook:  Jo Smeets blijft altijd verbonden met Nederland

Deel dit bericht