Nieuws

Johan van Huisstede vertrekt bij DSS.

Trainer coach Johan van Huisstede vertrekt na twee jaar bij de eerstedivisionist DSS uit Heemskerk. De coach die vorig seizoen met DSS degradeerde uit de eredivisie wist op de laatste speeldag van dit seizoen, waarin hij veel te maken heeft gekregen met blessures, DSS te behouden voor de eerste divisie door Hellas met ruime cijfers in eigen huis te verslaan.

“Het was een mooie apotheose van weer een zwaar seizoen waarin we vooraf gehoopt hadden op een plaats boven in de middenmoot”, vertelt de vertrekkende coach Johan van Huisstede “Met een wederom te smalle selectie, hebben we het onszelf in teveel wedstrijden moeilijk hebben gemaakt door niet het handbal te spelen wat we afgelopen zaterdag tegen Hellas wel hebben laten zien. Ik denk dan ook dat we zaterdag een terechte winnaar waren en DSS dus nog een jaar in de eerste divisie mag uitkomen en laten zien dat ze terecht niet zijn gedegradeerd”.

Huisstede “Na de degradatie vorig jaar uit de eredivisie na een zwaar seizoen zonder punten, zijn we met nagenoeg hetzelfde team in de eerste divisie gaan spelen. Als coach geeft dat je toch een gevoel dat je het goed hebt gedaan. We wilden bouwen aan een goed en hecht team en daarin zijn we denk ik toch geslaagd”.

Huisstede vind het dan ook jammer dat zijn contract niet is verlengd maar ook wel weer begrijpelijk dat DSS een nieuwe weg in wil slaan en dat hij daar niet in zou passen “Ik heb twee jaar onder best moeilijke omstandigheden moeten werken en ben altijd positief gebleven over de selectie en loyaal naar de club geweest. Als je, je dan toch nog weet te handhaven geeft dat mij dat een goed gevoel zeker gezien de voor mij lastige laatste weken waarin ik met gemengde gevoelens heb moeten werken” 

Als Johan van Huisstede een leuke uitdaging tegen komt staat hij zeker open voor een nieuw avontuur.

Deel dit bericht