Nieuws

Joop Fiege hoopt vanaf het begin op veel passie en drive tegen Denemarken

Komende woensdag staat voor de heren handballers in Almere de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Olympische kampioen Denemarken op het programma. Oranje staat met vier punten op de derde plaats. Hongarije dat vijf punten heeft staat tweede en lijstaanvoerder Denemarken heeft zeven punten.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Nederland nog altijd kansen op kwalificatie. “Je kan lullen wat je wilt”, vertelt Joop Fiege, “wij kunnen ons nog steeds plaatsten en daar gaan wij dan ook voor.”

Waarom zouden wij ook niet van Denemarken kunnen winnen vraag de bondscoach zich af . “Wij hebben het de laatste jaren tegen de toplanden als Kroatië, Polen en Hongarije goed gedaan en hebben wij laten zien dat wij ook een aardig potje kunnen handballen”.

Toch heeft ook het Nederlands team te maken met wat afzeggingen. Zo zijn de nestors Mark Bult en Fabian van Olphen om privé-redenen er niet bij deze week. Maar ook spelers als Jorn Smits, Samir Benghanem en Patrick Miedema hebben zich geblesseerd afgemeld.

Is dat een nadeel? “Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel,” vertelt Fiege. “Iedere speler die er niet is, betekent voor de coach dat hij een mogelijkheid minder heeft, want je kunt niet zomaar iedereen oproepen. Je bent beperkt tot je groep van 28."

De coach gaat zich met zijn team in eerste instantie helemaal focussen op de Denen. "Als wij verliezen is het afgelopen dan doet de wedstrijd er tegen Hongarije niet meer toe". Daarmee gaat de trainer er vanuit dat Hongarije gaat winnen van Letland.

Fiege rekent zich echter niet rijk bij het niet meespelen van Hansen en Landin. “Dan staan er altijd wel andere wereldtoppers op die hun kans pakken om te laten zien wat ze kunnen. Als de Denen snel zaken willen doen dan kan het een moeilijke avond worden. Laten we hopen dat ze denken dat het een moetje is. Dan is wel zaak dat wij zo snel mogelijk in ons eigen spel komen en dat wij er gelijk met veel drive en power er bovenop zitten, dat wij ze daarmee in de beginfase kunnen overbluffen en ons kans grijpen. Dan hoop ik dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken. Dan zien we wel hoe het afloopt.” 

Deel dit bericht