Nieuws

Joop Fiege maakt zijn selecties voor eerst volgende 3 wedstrijden bekend

Bondscoach Joop Fiege heeft dinsdag  de selecties bekend gemaakt voor de komende interlands van het Nederlands Herenteam. De mannen spelen op 10 juni spelen om 16:00 uur een oefeninterland tegen België in de Maaspoort van Den Bosch.

 In de EK-kwalificatiereeks nemen ze het op 14 juni om 19:30 uur op tegen Denemarken in Topsportcentrum Almere en op 18 juni wacht om 19:15 uur de uitwedstrijd tegen Hongarije.

De bondscoach blikt vooruit op het oefenduel. “De Belgen hebben een volledig team dat steeds beter wordt. Bij ons zijn alle jongens die op het hoogste niveau in Duitsland handballen er niet bij, omdat ze dat weekend hun laatste competitiewedstrijd moeten spelen met hun clubs. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar wel een mooie kans voor onze jonge jongens om zich te ontwikkelen”, vertelt Fiege. 

“Tijdens de oefeninterland zullen wij ons gaan focussen op de wedstrijd tegen Denemarken. Dat wordt een cruciale wedstrijd en de ultieme test.” Topspeler Mikkel Hansen en keeper Niklas Landin reizen niet naar Almere af. “We moeten ons daar niet rijk mee rekenen. Dat is niet op zijn plaats. Nu krijg je er een jongen voor terug die zijn kans pakt en alles zal geven, terwijl Hansen het misschien wel wat rustiger aan zou doen zo aan het einde van het seizoen. Reken zelf maar uit wat beter is. Alle Deense spelers zijn wereldtop”, aldus de bondscoach.     

In de selectie van het Nederlands Herenteam ontbreken twee namen: Mark Bult en Jorn Smits. “Mark is er niet bij vanwege privé omstandigheden en Jorn is nog herstellende van een blessure. We hebben samen besloten dat het beter is als ze niet spelen”, legt Fiege uit.

Nederland moet van Olympisch kampioen Denemarken winnen om zicht te houden op kwalificatie voor het EK. “We hebben de punten nodig. We gaan zestig minuten alles geven en zijn tot op het bot gemotiveerd. Voor de handballiefhebber is deze wedstrijd zeker de moeite waard. Als de supporters ons steunen, kan de wedstrijd nog leuk worden”, sluit de bondscoach af. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel tegen Denemarken en deze kunnen hier gekocht worden: http://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/.

 

Selectie voor de wedstrijd tegen België (10 juni 2017)

  1. Joris Baart  --- OCI/LIONS
  2. Samir Benghanem  --- FIQAS/Aalsmeer
  3. Rob Schmeits  --- OCI/LIONS
  4. Alec Smit  --- OCI/LIONS
  5. Tommie Falke  --- JMS/Hurry Up
  6. Toon Leenders   --- Targos/Bevo HC
  7. Nick de Kuyper ---  Targos/Bevo HC
  8. Dario Polman   ---  HSG Krefeld (GER)
  9. Bart Ravensbergen  --- Selestat Alsace Handball (FR)
  10. Mark van den Beucken  --- TBV Lemgo
  11. Ivar Stavast  --- OCI/LIONS
  12. Ivo Steins  --- OCI/LIONS
  13. Luc Steins   --- Massy Essonne Handball (FR)
  14. Pim Augustinus   --- Targos/Bevo HC
  15. Rutger ten Velde  --- KRAS/Volendam 

 

Selectie voor de twee EK kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken en Hongarije (periode 11-19 juni 2017)

  1.  Jasper Adams   --- TV Emsdetten (GER)
  2. Joris Baart   ---  OCI/LIONS
  3. Samir Benghanem  --- FIQAS/Aalsmeer
  4. Jeffrey Boomhouwer --- MT Melsungen (GER)
  5. Gerrie Eijlers   --- GWD Minden (GER)
  6. Toon Leenders  --- Targos/Bevo HC
  7. Patrick Miedema   --- HSG Nordhorn-Lingen (GER)
  8. Jort Neuteboom  --- TuS Ferndorf (GER)
  9. de Kuyper --- Targos/Bevo HC
  10. Bart Ravensbergen --- Selestat Alsace Handball (FR)
  11. Tim Remer  --- Tus N-Lubbecke (GER)
  12. Bobby Schagen  --- TVB 1898 Stuttgart (GER)
  13. Kay Smits   --- Wilhemshavener HV (GER)
  14. Ivo Steins --- OCI/LIONS
  15. Luc Steins  --- Massy Essonne Handball (FR)
  16. Arjan Haenen ---  MT Melsungen (GER)

 

Reservespelers: Pim Augustinus (Targos/Bevo HC), Alec Smit (OCI/LIONS), Remco van Dam (FIQAS/Aalsmeer), Dennis Schellekens (KRAS/Volendam), Marvin van Offeren (Oosting/E&O), Rob Schmeits (OCI/LIONS), Dani Baijens (KRAS/Volendam), Tommie Falke (JMS/Hurry Up), Dario Polman (HSG Krefeld), Iso Sluijters (Gornik Zabrze), Mark Van den Beucken (TBV Lemgo), Leon Van Schie (KRAS/Volendam) 

Deel dit bericht