Nieuws

Joop Fiege na contract verlenging drie weken later toch ontslagen

Verbijsterd en vol ongeloof liet trainer coach Joop Fiege dinsdagavond weten dat het bestuur van de Zwitserse club RTV 1879 Basel vandaag heeft besloten om zijn contract toch te ontbinden.

“Ik ben verbijsterd en vol ongeloof” vertelt Fiege “omdat iedereen drie weken geleden nog vol lof was over mijn aanpak en wijze waarop de ploeg speelt. Ik heb dan ook drie weken gelden mijn contract bij de club met één jaar verlengt en vorige week werd ook mijn contract voor de woning waarin ik woont voor een jaar is verlengt”.

“De enige reden van mijn ontslag is dat de club perse niet wil degraderen”, vertelt Fiege. “We spelen in de degradatiepoule maar we hebben een lastig begin met een thuiswedstrijd en twee uitwedstrijden en daaruit hebben we één punt behaalt. Afgelopen weekend verliezen we omdat we zes zevenmeters missen en dat wordt de coach dan aangerekend”.

“Het is een grote teleurstelling want ik heb het gevoel dat ik mijn stinkende best heb gedaan, hetgeen ik ook terug heb gekregen van de groep en dat we nu veel beter spelen dat vorig seizoen, alleen wordt je nu afgerekend op het feit dat de voorzitter doodsbang is om te degraderen. Als je dan aan de voorzitter vraagt waarom hij dan drie weken geleden mijn contract heeft verlengt dan krijg je alleen maar tja, tja, tja…. we willen niet degraderen. We willen een schokeffect creëren alla Leicester City in de hoop dat ze dan komend weekend winnen.  Maar komend weekend krijgen ze een gemakkelijke tegenstander dus dat is dan gemakkelijk scoren voor de coach van vorig jaar die ze nu gaan terug halen om een schokeffect te creëren”.

“Ik wilde als coach graag in het buitenland werken en dan zijn dit ook de dingen die je tegen kunt komen, dat weet je van te voren. Je moet natuurlijk alles een keer meemaken daar wordt je een grote jongen van, maar dit is erg wel extreem. Ik heb immers nog nooit gehoord dat een coach wiens contract is verlengt drie weken later wordt ontslagen, aldus de ontgoochelde    coach die nu weer terug naar Emmen gaat om alles eerst maar eens te laten bezinken.

  

Deel dit bericht