Nieuws

Joop Fiege stopt per direct als bondscoach Nederlands Herenteam

Joop Fiege heeft aangegeven per direct te stoppen als bondscoach van het Nederlands Herenteam. Na drie jaar bondscoachschap beëindigt Fiege de samenwerking. Het NHV topsportbeleid, de uitvoering en visie daarop is het belangrijkste breekpunt geweest voor het besluit van Fiege.

“Ik heb met hart en ziel alles gegeven. Op sportief vlak hebben we stappen gemaakt. We hebben Kroatië en Hongarije laten wankelen en van Polen en Zwitserland gewonnen. Toch is de emmer voor mij nu vol. Ik ben teleurgesteld en heb daarom besloten om mijn functie neer te leggen”, vertelt Fiege.

Het NHV betreurt het besluit, maar respecteert de beslissing. Joop Fiege heeft de afgelopen zeven jaar enorm veel betekend voor het NHV en bijgedragen aan de ontwikkeling van spelers van de nationale jeugd selecties en het Nederlands Herenteam.  

Het is nog niet bekend wie Fiege zal opvolgen richting de WK-kwalificatiewedstrijden eind oktober. Op 25 oktober treden de Oranjeheren om 19:30 uur aan tegen Griekenland in Rotterdam. Vier dagen later, op 29 oktober spelen ze om 16:20 uur de uitwedstrijd tegen België. 

Deel dit bericht