Nieuws

Joop Fiege: “Wij zijn zeker nog niet van Letland af”

Alles staat of valt met de instelling

 Afgelopen woensdag wonnen de Nederlandse handballers de belangrijke EK kwalificatie uitwedstrijd tegen Letland met 27-19 (13-15). Oranje heeft het daarmee in eigen hand om komende zondag in ieder geval de derde plaats in deze kwalificatiegroep veilig te stellen wanneer ze om 14:00 uur in Emmen aan de return tegen de Letten gaan beginnen. Maar het is zeker geen gelopen race volgens de bondscoach.

Iedereen is ongeschonden uit de eerste wedstrijd gekomen wat betekend dat de Bondscoach in principe op iedereen een beroep kan doen in de thuiswedstrijd. Nederlandse speelde een sterke eerste helft in Letland maar een moeizame tweede helft.

“Je moet niet vergeten dat zij toch een hele aardige ploeg hebben”,  vertelt Joop Fiege, “met toppers op elke opbouwpositie, en omdat wij ze niet kwijtraakte in de tweede helft werd het voor ons een lastige wedstrijd.. Daardoor bleven zij ook tot het einde toe doorgaan. Zij gaven niet op en wilde een zo goed mogelijk eindresultaat neerzetten waardoor ze met een overwinning zondag ons nog op doelsaldo zouden kunnen passeren. Wij moeten dan ook niet denken dat we er al zijn. Wij zijn zeker nog niet van ze af. Zij zullen alles uit de kast moeten halen om zondag ook te kunnen winnen”.

Alles staat of valt met de instelling is de mening van de bondscoach die dan ook aangeeft dat we niet moeten denken dat doen we thuis wel even. “Letland heeft gewoon een prima ploeg”. De reis naar Finland is wat dat betreft wel een les geweest voor Oranje. “We winnen één keer met dertien doelpunten en één keer met vijftien doelpunten verschil van Finland, maar we spelen tussendoor ook een keer gelijk. En dat heeft alleen maar met instelling te maken. Dat is voor ons zondag ook de grote valkuil. Wij moeten niet gaan denken dat doen wij wel even. Daar zullen wij voor moeten waken. We zullen de hele wedstrijd honderd procent geconcentreerd moeten blijven spelen, want het is een ploeg die tot het einde blijft gaan”.

Wij gaan kijken op welke punten wij ons spel nog kunnen verbeteren want wij hebben geen opbouwers die vanaf elke positief vanaf twaalfmeter kunnen scoren. Wij moeten het hebben van onze souplesse, snelheid en creativiteit.

De wedstrijd is via Live stream van het NHV te bekijken  

Deel dit bericht