Nieuws

Joris Baart vervangt geblesseerde Mark Bult

Mark Bult (34) had zich heel veel voorgesteld van zijn rentree bij Oranje, nadat hij bondscoach Joop Fiege een aantal keer had teleurgesteld om niet terug te keren bij Oranje. Nu hij zich toch weer beschikbaar had gesteld keek hij er enorm naar uit om na vier jaar weer in het Oranje shirt te kunnen oplopen.

Maar soms lopen de zaken niet zoals men wil dat ze lopen. Zes dagen voor zijn rentree in Oranje heeft de opbouwer van het Duitse Vfl Gummersbach zich bij de bondscoach moeten afmelden met een liesblessure. “Hij baalt er niet alleen zelf enorm van", aldus Joop Fiege, "maar wij allemaal”.  

Aan www.handbalstartpunt laat de onfortuinlijke handballer weten het zelf ook ongelooflijk te vinden. “Het gebeurde gisteren tijdens de training. Later vandaag (red: vrijdag) heb ik nog een MRI-scan, maar ik baal er echt vreselijk van. Ik hoop niet dat het al te ernstig is. In het beste geval is het tien dagen pauze. Dan maar mijn rentree maken tegen Letland", kijkt hij al weer  vooruit.

Fiege heeft ter vervanging van de Bult, de momenteel in een uitstekende vorm zijnde Joris Baart van OCI-LIONS aan de selectie voor de twee EK kwalificatiewedstrijden tegen Denemarken en Hongarije toegevoegd.  

Deel dit bericht