Nieuws

Jort Neuteboom blijft in de 2.Bundesliga spelen

De uit Arnhem afkomstige international Jort Neuteboom speelt ook komend seizoen in de Tweede Bundesliga. De afgelopen week 26 jaar geworden opbouwer degradeerde aan het eind van het net afgelopen seizoen met zijn club Tus Ferndorf naar de 3.Liga. Om zijn international carrière niet in gevaar te brengen is hij opzoek gegaan naar een nieuwe club en vond die in EHV Aue afgelopen seizoen de nummer dertien van de Tweede Bundesliga. Zijn huidige club stemde dan ook in met zijn wens om het tot 2019 doorlopende contract te ontbinden.

Het is heel lange erg spannend geweest welke club als laatste  ploeg zou gaan degraderen waardoor het voor menig club peentjes zweten was want de verschillen van de negende tot de zeventiende plaats bedroegen vaak maar drie punten.  Voor Aue was na de voorlaatste speelronde duidelijk dat men aan de goede kant van de rode lijn zou blijven en ook komend seizoen in de Tweede Bundesliga uitkomt.

Neutebeoom. die vorige seizoen de overstap van Hurry Up naar Ferndorf maakte,  is erg blij dat hij in de Tweede Bundesliga kan blijven spelen. “Dat is ook belangrijk voor mijn carrière bij Oranje. Hoe hoger ik kan spelen hoe beter het is. Ik heb voor twee jaar getekend voor de Tweede Bundesliga hetgeen ook weer enige zekerheid geeft”.  

Deel dit bericht