Kampioen Bietigheim kansloos tegen Buxtehuder in halve finale beker

26 competitiewedstrijden en 3 bekerwedstrijd was de ploeg van trainer coach Martin Albertsen ongeslagen dit seizoen in de Bundesliga, maar de dertigste wedstrijd, de halve finale voor de beker zaterdagmiddag in eigenhuis, was er teveel aan voor kampioen SG BBM Bietigheim. Na de tweede plaats in de EHF Cup pakt de ploeg van Maura Visser, Tess Wester, Angela Malestein en Martine Smeets ook niet de dubbel in Duitsland .

Buxtehuder SV had een bijzonder sterke start in de eerste halve finale van de finale 4. 0-4 na  vijf minuten werd gevolgd door een treffer van Angela Malesteijn, 1-4 maar dat bracht geen ommekeer. Buxtehuder, met Lynn Knippenborg, Michelle Goos en Yara Nijboer zette door en liep uit naar een 1-9  voorsprong  na 17 minuten. In de 20e minuut scoorde Martine Smeets de tweede treffer voor Bietigheim en daarmee was de wedstrijd feitelijk al gelopen ondanks dat Bietigheim in de laatste tien minuten van de rust het verschil nog kon terug brengen naar vijf doelpunten (7-12) verschil bij rust

NA de pauze kwam de kampioen niet niet meer dichterbij en bleef het verschil lang hangen rond de vijf/zes doelpunten van 16-21 in de 46eminuut liep Buxtehuder weer verder uit  naar 17-25 (52’)  Uiteindelijk plaatste Buxtehuder sv zich met een 22-30 overwinning voor de finale van zondagmiddag.

Martine Smeets scoorde 4 maal voor Bietigheim. Angela Malestein  2 maal en Maura Visser kwam tot een doelpunt.

Bij Buxtehuder scoorde Lynn Knippenborg twee doelpunten.

Buxtehuder SV speelt zondagmiddag de finale tegen de winnaar van TuS Metzingen vs HC Thuringer