København Håndbold met Bont en Schoenaker moet op herhaling

Het Deense København Håndbold met Debbie Bont en Myrthe Schoenaker had alles in eigen hand om de eerste landtitel uit de clubhistorie te kunnen pakken nadat men vorige week de eerste wedstrijd uit van de best of three om de Deense titel had gewonnen tegen Nykøbing F Håndboldklub

Zaterdag middag speelde de club van trainer coach Claus Mogensen de tweede wedstrijd thuis en niets leek een eerste landstitel meer in de weg te staan. Maar ook in Denemarken is niets voorspelbaar want na de 14-16 ruststand verloor København Håndbold met 26-29 en moet het volgende week op herhaling in de Arena Næstved waar men warm onthaalt zal worden door Nykøbing F. Håndbold dat nu in polepositie ligt met de thuiswedstrijd voor boeg om voor het eerst de Deense de landstitel  te gaan ophalen.

Het was dan ook niet de wedstrijd van København. Men kwam nog wel op een 1-0 en 2-1 voorspong maar daarna namen de gasten het voortouw en pakte de voorspong bij 2-4. De Thuisploeg kon nog wel drie keer langszij komen bij 4-4, 5-5 en 6-6  maar zag daana Nykøbing weg lopen naar een vier punten voorspong 9-13 (22’) waarna er gerust kon gaan worden bij 14-16

Na de pauze maakte København weer snel gelijk bij 16-16 waarna er een spannende tweede ontstond. Nykøbing pakte steeds de leiding waarna København weer de gelijkmaker scoorde. Als bij 21-21 Nykøbing een tijdstraf kreeg was het Anne Mette Hansen die de thuisploeg voor het eerst weer op voorspong schoot: 22-21 met nog 12 minuten te spelen. Bij 23-23 krijgt København een tijdstraf en profiteren de gasten van het voordeel en wordt het 23-24. Cruciaal in de wedstrijd is het moment waarop de thuisploeg een zevenmeter krijgt in de 56e minuut die de keepsters van Nykøbing met haar linker hand uit haar doel weet te slaan asl een halve minuut later westerberg de 24-26 scoort is het afgelopen. Zeker als Hagman voor Nykøbing ook nog de 24-27 scoort.

Volgende week zaterdag stata de alles beslissende derde wedstrijd op het programma.