Nieuws

Keeper Imre Obbens: Nog één keer vlammen op hoogste niveau

Door Peter Lotman - Kwintsheul - Voor de handballers van Wematrans/Quintus begint zaterdag de competitie in de BENE-League met het uitduel met Initia/Hasselt. Op de slotdag van vorig seizoen handhaafden de Westlanders zich knap op het hoogste niveau. 

Het nieuwe technisch duo Alex Curescu/Jos Klepke moet proberen Quintus naar een hoger niveau te tillen. Het team bleef nagenoeg compleet. Versterking van buitenaf kwam er van keeper Imre Obbens en de jeugdige midopbouwer Kevin Landsweers (21), beiden van het Haagse Hercules. Vooral de komst van routinier Obbens (34) was verrassend. ,,Ik wil nog één keer vlammen op het hoogste niveau. In de BENE-League kunnen we ons meten met de betere handballers van Nederland en België. Dat heb ik altijd graag gewild,” luidt de verklaring van de robuuste doelman.

Obbens is een keeper die een wedstrijd goed kan ‘lezen’ en zich goed kan instellen op de schoten. Waar hij ook keepte, hij had het altijd naar zijn zin. ,,Ook nu bevalt het mij weer uitstekend. Het is een leuke groep gasten, die allemaal keihard trainen en ondertussen ook veel plezier hebben. Ik hoefde niet te wennen, want ik kende de meesten al toen ik keeperstrainer was van de Zuid-Hollandse selectie. We gaan voor meer overwinningen dan vorig seizoen om daarna in de nacompetitie te knallen. Ik verwacht een pittige competitie met zware wedstrijden waarin we hopelijk af en toe kunnen verrassen. Ook willen we ver komen in de beker.”

Over de aanpak van Curescu/Klepke is Obbens zeer tevreden. ,,Ze hebben een duidelijke visie, die ze goed overbrengen. De trainingen zijn gevarieerd, zodat je in grote lijnen elke keer een andere training hebt. Iedereen wordt goed bezig gehouden, zeg maar. Tot welke resultaten dat leidt, moeten we afwachten. Makkelijk zal het niet worden, maar de strijdlust is net als vorig seizoen optimaal.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht