Nieuws

Korneel Douven nieuwe trainer Initia Hasselt

Korneel Douven is met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer-coach bij de Belgische BENE-League deelnemer Initia Hasselt. De 40-jarige Douven volgt bij Hasselt Diethard Huygen op die een kortstondige trainersloopbaan kende bij Hasselt. Als trainer 2, zoals men een assistent-trainer in België aanduidt, heeft men Pieter Vanloo aangetrokken.  

Huygen stroomde eind januari in als assistent trainer van Vladimir Tomanovic bij Hasselt maar volgde hem halverwege de play-offs om de Belgische titel op als hoofdcoach. Wegens tijdgebrek heeft Huygen afgezien van een verder loopbaan als trainer coach.

Douven was de laatste twee jaar assistent trainer bij het Belgische Achilles Bocholt  waar hij samen met Bart Lenders uiterst succesvol is geweest. Tweemaal landskampioen, bekerwinnaar en BENE-League winnaar. Naast zijn functie als assistent-trainer was hij ook trainer-coach bij het tweede team van Bocholt. Daarvoor is hij van 2012 tot 2015 drie jaar trainer-coach geweest bij Kreasa Houthalen. In 2009 begon zijn trainerschap bij Sporting Neerpelt en werd hij verantwoordelijk voor het team dat in de tweede nationale speelde.

Als speler was Douven succesvol in de periode dat hij tussen 1997 en 2000 bij Hasselt speelde en driemaal op rij de titel veroverde. Tussen 2000 en 2008 speelde hij bij Bocholt.  

Deel dit bericht