Nieuws

Kristy Zimmerman maakt toptransfer naar Thüringer HC

De 23-jarige Nederlandse keepsters Kristy Zimmerman maakt in de Bundesliga een toptransfer en verhuist in het nieuwe seizoen van Frisch Auf Göppingen naar Thüringer HC. De 23-jarige op Curaçao geboren handbalster tekent een contract voor twee seizoenen tot 2020 bij de zesvoudige landskampioen en de huidige koploper van de Bundesliga.

Zimmerman begon haar carrière bij Kwiek in Raalte. Via DOS (1 jaar) en Dalfsen (2 jaar) streek ze in 2016 neer bij het Duitse Göppingen.

"Ik verheug mij zeer op mijn nieuwe uitdaging bij Thuringer HC, want het is een geweldige club. Over de mentaliteit van het team ben ik erg enthousiast en ik verheug me op de intensieve trainingen van Herbert Müller. De overstap naar Thüringer is voor mij de juiste stap. Ik wil mezelf persoonlijk verder ontwikkelen en met de internationale wedstrijden in het vooruitzicht ook voor het nationale team blijven spelen,” zo blikt ze vooruit.

Met Dalfsen speelde tussen 2014 en 2016 in de Champions League, na uitschakeling in deze kwalificatieronde kwam ze in de Cup Winners Cup uit. De uitschakeling volgde in de achtste finale tegen Erd HC.

De 1.75 m grote doelvrouwe was tijdens het voorbije WK in Duitsland opgenomen in de 28-koppige selectie van bondscoach Helle Thomsen. Ze speelde tot nu toe twee interlands. Voor die tijd behoorde ze tot de jeugdploegen van Oranje.

Haar toekomstige clubtrainer Herbert Müller is trots op de nieuwe aanwinst: “Ik verheug me op een speelster die open staat voor haar ontwikkeling, hongerig is naar succes en ambitieus is waarbij de prestaties absoluut op de eerste plaats komen. Kristy is een zeer orthodox keepende speelster, die met onze ploeg de volgende sportieve stappen wil gaan maken. Voor ons is het goed dat Kristy in Göppingen al een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt en dat wij om die reden de volgende stap op de internationale ladder met haar durven aan te gaan. Momenteel speelt ze in de Nederlandse B-ploeg en wil zich via de speelstersgroep van Thüringer ook op het internationale niveau van het grote Oranje presenteren.” 

 
 
 
Deel dit bericht