Nieuws

Kritiek Andy Schmid aan DHB voor overvolle handbalagenda

Door Frits Feuler –Andy Schmid, topspeler bij Duits kampioen Rhein Neckar Löwen heeft in de media forse kritiek geleverd aan de Handbal Bundesliga (HBL) en de Europese Handbal Federatie (EHF) voor de vele wedstrijden die met name zijn ploeg de afgelopen periode moest spelen. “Handbal is een grote koek: iedereen wil het grootste stuk hebben en zijn buikje vullen. Voor het welzijn van de spelers blijft dan niets meer over!” meldt de Zwitser donderdag in de Stuttgarter Nachrichten.

De wedstrijd tegen Frisch Auf Göppingen (donderdagavond) was het vijfde duel in 12 dagen. Meteen ook de negende (!) opeenvolgende uitwedstrijd. “Dat is nog nooit voor gekomen,” briest Schmid.

"De HBL heeft destijds de consequenties van het nieuwe tv-verdrag met Sky met vastgelegde begintijden niet goed doordacht,” gaat Schmid verder. "De EHF zorgt vervolgens voor meer commotie hetgeen alleen de Duitse clubs treft. De clubs uit andere landen leven van deze internationale wedstrijden omdat hun eigen competitie niet interessant genoeg is,” zegt Schmid.

Dat er snel oplossingen moeten komen voor dit verwarde competitierooster, lijkt duidelijk voor alle spelers. Maar die hebben het niet altijd voor het zeggen.  

Deel dit bericht