Kwalificatie Champions League: HC Hard verrast Slowaakse Presov

Het Oostenrijkse Alpla HC Hard, afgelopen seizoen nog de tegenstander van OCI-LIONS in de eerste ronde van de EHF Cup, heeft zich zaterdag gekwalificeerd  voor  de finale van het Champions League kwalificatie toernooi  zondag tegen het Portugese Sporting Club de Portugal De Oostenrijkers versloegen de torenhoge thuisfavoriet , de Slowaakse kampioenen TATRAN Presov  met 26-25 in wat een wedstijd vol drama was.

Beide teams vochten voor het grootste deel van het wedstrijd schouder aan schouder waarbij  Alpla Hard HC halverwege de wedstrijd teleurgesteld de kleedkamer in ging omdat met met slechts een doelpunt voorsprong de rust in ging nadat mem een drie doelpunten voorspong had verspeeld

De tweede helft was een echte achtbaan, omdat Presov in de openingsminuten van de tweede helft de leiding nam. Men kon de tegenstanders echter niet constant onder druk zetten. Hard profiteerde van hun geweldige defensieve werkzaamheden waarmee ze gastheren  in de laatste fase van de wedstrijd wisten te verrassen

Sporting Club du Portugal, afgelopen seizoen nog winnaar van de Challenge Cup, versloeg zaterdagmiddag in de eerste halve finale wedstrijd het Finse Cocks na eem 18-14 ruststand met 31-27

Sporting Club de Portugal en Alpla HC Hard gaan zondagmiddag strijden om het laatste startbewijs voor de groepsfase van de Champions League.

Voor het teleurgestelde TATRAN Presov , dat hun derde opeenvolgende deelname aan de Champiosn League in rook zag opgaan, gaat het opnemen in de wedstrijd om de derde plaatst tegen het Finse Cocks