Nieuws

Kwiek heeft het kader en speelsters voor het seizoen 2017-18 rond

Klink Nijland

Ook het komende seizoen zal Damesselectie van Klink Nijland Kwiek weer onder begeleiding staan van Henk Woudstra en Monique Swartjes, die hiermee hun derde seizoen in gaan bij de hoofdmacht van Kwiek.

Door het vertrek van een aantal speelsters zijn Kim Boerdam en Milou Koggel definitief toegevoegd aan de eerste selectie. Daarnaast zijn Hante Hamel (keepster) en de  eigen opgeleide speelsters  Femke te Wierik (keepster), Maaike van Oldeniel en Meike Damhuis toegevoegd aan de selectie. De technische staf is nog in gesprek met een speelster en hoopt hier binnenkort duidelijkheid over te krijgen.

Tonio van Rhee keeperstrainer van de selectiekeepers heeft eveneens zijn contract verlengd..

Kwiek 2, dat speelt in de tweede divisie, krijgt in Maurice Feringa (48 jaar) een nieuwe trainer. Maurice afkomstig uit Emmen heeft een rijk verleden als speler bij o.a. E&O, Hellas 57, Dalfsen en Jong Oranje. Daarna is hij verhuisd naar het westen van het land waar hij als trainer o.a. actief is geweest bij DSS dames, Oriento, US dames en heren. Binnen de selectie van Kwiek 2 komen Lotte Stam en Lotte de Haan over uit de jeugd. Daarnaast maakt de jonge linkshandige opbouwster  Eline Lansink de overstap van Stevo uit Geesteren naar Kwiek. Kwiek 2 is het opleidingsteam voor hoofdmacht van de Raalter handbalclub en herbergt daarom jonge talentvolle speelsters en speelsters met veel ervaring om de jongere te kunnen begeleiden. Speelsters die gestopt zijn bij de hoofdmacht gaan daarom deel uitmaken van Kwiek 2. 

A1 Jeugd gaat komend seizoen uitkomen in de nieuwe opgezette competitie voor deze leeftijd, namelijk eredivisie. Dit betekent dat zij gaan spelen op het allerhoogste niveau, hun wedstrijden zijn in heel Nederland. Ook zij verwelkomen een nieuwe trainer in de persoon van Edward Wolf. De uit Dalfsen afkomstige trainer (49 jaar) is al jaren actief als jeugdtrainer bij o.a. Dalfsen, Carmel Handbalschool en Kwiek. Binnen Kwiek maakt hij de overstap van C1 naar A1. 

Bij B1 jeugd die jeugddivisie speelt hebben Helma Oude Voshaar en Manon van Rijssen hun contract verlengd, zij blijven ook komend seizoen verantwoordelijk voor de B jeugd selectie.

C1 jeugd wat eveneens jeugddivisie speelt zal komend seizoen onder leiding staan van Henk Woudstra en Monique Swartjes. 

Tevens zijn alle afspraken gecontinueerd t.a.v. de krachtprogramma’s voor de topsportselecties bij Vital Centre en in de samenwerking met fysiotherapie Salland. 

Deel dit bericht