Nieuws

Laatste BENE-league speelronde van 2017

Komend weekend staat de laatste speelronde van de BENE-League in 2017 op het programma. Iedereen wil met een mooi gevoel het nieuwe jaar in dat perspectief biedt op een positief eindresutaat.

Begin januari staan er voor beide landen eerst nog vier WK-kwalificatiewedstrijden op het programma waaronder de wedstrijd tussen Nederland en Belgie in Sittard, vooraleer men weer verder kan met de BENE-league op zaterdag 20 januari.

In de BENE-League hebben de handballers van Bocholt, na het verlies tegen Hasselt vorige week, nog altijd twee punten voorsprong op LIONS en vier op Aalsmeer en datzelfde Hasselt. De titelverdediger heeft dus nog wel enige speling maar moet nu wel gaan oppassen. Dit weekend speelt men de uitwedstrijd tegen Quintus dat vorige week uit bij Tongeren de eerste overwinning heeft gepakt. Op papier moet Bocholt deze wedstrijd makkelijk kunnen winnen maar toch vertoont het Bocholtse bolwerk de laatste weken haperingen.

Voor Visé wordt het een cruciaal weekend: de ploeg zakte vorige week weg naar de zevende plaats. Wil men de aansluiting houden met de top vier - de BENE-League Final4 was een van de doelstellingen dit seizoen - dan moet men in Aalsmeer gaan winnen. De ploeg van coach Bert Bouwer is echter al tien wedstrijden op rij ongeslagen. Dat wordt een hele dobber voor de Waalse ploeg van coach Predrag Dosen.

Initia Hasselt gaat op bezoek bij Sporting Nelo. Een hectische derby met veel sentimenten uit het verleden. Het eerste treffen aan het begin van het seizoen eindigde in 28-26 voor Hasselt. Ook de BENE-League kampioen van 2016  heeft de punten nog hard nodig om zich bij de beste vier ploegen te spelen, terwijl Nelo alles in het werk stelt zijn vierde Belgische plaats te verdedigen. Genoeg motivatie bij beide ploegen om het Limburgse derbyvuurtje nog maar eens een keertje op te stoken.

Sasja HC is een van de ploegen die aast op de vierde plaats van Sporting Nelo. Ondanks dat Alex Jacobs te maken heeft met blessures weet men zich de laatste weken toch redelijk in de punten te spelen. Wat Visé is overkomen is ook met Bevo gebeurd. De ploeg uit Panningen leek de derde plek toch redelijk in handen te hebben. Maar door puntenverlies in de laatste drie wedstrijden is men afgezakt naar de zesde plaats. De ploeg van coach Jo Smeets moet dus in Antwerpen winnen om de aansluiting te kunnen handhaven.

Zondagmiddag staat er in Volendam een cruciale wedstrijd tussen Volendam en LIONS op het programma. De laatste weken gaat het moeizaam bij LIONS waardoor er naar verhouding nogal wat punten verspeeld werden. De ruime voorsprong is gesmolten en de concurrentie hijgt nu in de nek van de Limburgers. De druk komt er zo aardig op bij LIONS. Zo ook door Volendam, dat een wisselede seizoen draait. De Noord- Hollanders kunnen bij een overwinning weer helemaal mee gaan spelen om een Final4 plaats en op gelijke hoogte met LIONS komen. De afgelopen jaren hebben beide ploegen heel wat wedstrijden gespeeld waarbij het er op aankwam. Dit is er weer zo een.

Het geplaagde Tongeren mag het zondag thuis gaan opnemen tegen het eveneens geplaagde Hurry Up. Je kan nu al stellen dat de BENE-League niet gebracht heeft wat deze ploegen voor ogen hadden. Beide ploegen azen op de twee punten zodat me nog enige hoop kan hebben om dit seizoen nog ergens om mee te kunnen spelen. Dan zal men de vierde beste ploeg van zijn land moeten worden. Tongeren heeft vier punten achterstand op Nelo, de Belgische nummer vier. Hurry Up staat negen punten achter op Bevo de Nederlandse nummer vier.

Zaterdag 16 december

20:15 uur FIQAS Aalsmeer  - HC Visé BM

20:15 uur Sporting Nelo - Hubo I. Hasselt

20:15 uur Wematrans Quintus  - Achilles Bocholt

20:15 uur Sasja HC - Herpertz Bevo HC

Zondag 17 december

15:30 uur Callant Tongeren – JMS Hurry Up

16:00 uur KRAS Volendam - OCI-LIONS 

Deel dit bericht