Nieuws

Laatste wedstrijd Beachhandbalsters afgebroken vanwege noodweer

De laatste groepswedstrijd bij het EK Beachhandbal tegen Hongarije is voor de Nederlandse Beachhandbalsters  woensdagmiddag met nog 20 seconden te spelen in de eerste set bij een 17-12 stand in het voordeel van Nederland gestaakt vanwege het noodweer dat boven Zagreb losbarstte. Donderdagmorgen om 9:30 uur wordt de wedstrijd bij de huidig stand en tijd hervat. Ook de wedstrijd tussen Rusland en Denemarken werd bij een stand van 17-18 afgebroken. In deze wedstrijd gaat het er om wie tweede wordt achter Nederland

Ondanks dit oponthoud is het zeker dat Nederland als eerste door is naar de tweede ronde. Omdat Hongarije als nummer vier van de poule met Nederland meegaat gaat naar  groep 1 van het hoofdtoernooi wil Oranje de wedstrijd tegen Hongarije heel graag winnend afsluiten want dan heeft men op weg naar een plaats in de halve finale de punten van die wedstrijd tenminste al binnen.

De eerste wedstrijd van vandaag tegen Rusland (2-0 winst zoals gemeld) was volgens de technische staf de sterkste tegenstander van de poule. “Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen de Russinnen”, vertelt Ricardo Clarijs. “Zeker aanvallend. Het ging allemaal lekker snel en met veel combinaties. In het doel speelde debutant Claudia ter Wal een geweldige wedstrijd".  

Foto's EHF-media Uros Hocevar 

Deel dit bericht