LGBTH Team Holland al geplaatst voor halve finale bij Eurogames.

LGBTH Team Holland is na de eerste dag van de Eurogames 2017 in het Hongaarse Boedapest al zeker van een plaats in de halve finale. Na de wist eerder op de dat tegen München en Budapest Hercules wist Het Nederlands team ook de derde en vierde wedstrijd op vrijdag tegen Zwitserse Pan/Zwitserse en Deense Metal Pigerne te winnen

De derde wedstrijd tegen Pan/Zwitserse ging nirt gemakkelijk. Met twee treffers in de laatste drie minuten draaide Nederland een 8-9 achterstand net op tijd om: 10-9 overwinning.

Waar de dekking het ook in de derde wedstrijd weer prima deed, was het deze keer de aanval die het liet afweten in de eerste helft. De Zwitsers hadden de tegenaanval van Nederland goed in de tang en in de normale aanvalsopbouw had Oranje te weinig geduld om de stevige agressieve dekking van Zwitserland uit elkaar te spelen. En omdat de keeper van de Zwitsers niet onder deed voor Ken van Hasselt, was een magere 4-4 de ruststand.

Na de pauze had het technisch duo Rolf Schulte en Wesley Hage de dekking beter ingesteld op de 4:2 aanval van Zwitserland maar aanvallend bleef het onrustig en te gehaast. In de slotfase bleek Nederland toch net iets fitter nadat de gasten. Bij een 8-9 stand had men eerst een overtreding op Bernard Broekmann nodig om hem af te stoppen waarna Sicco Den Hollander de strafworp er feilloos in schoot, 9-9, was het vervolgens in de laatste minuut Michael Kensenhuis die vrijgespeeld op de linkerhoek de bal koelbloedig achter de Zwitserse keeper werkte: 9-10.

De laatste wedstrijd tegen Zwitserland was ook de minste van Nederland op de eerste dag. Bij de vierde wedstrijd tegen Denemarken was het duidelijk dat bij beide ploegen de vermoeidheid begon toe te slaan. Denemarken probeerde daarnaast ook nog met vertragend spel en een dubbele mandekking op Bernard Broekmann en Sicco Den Hollander de Oranje aanval te ontregelen en dat lukte de eerste helft ook aardig: 6-6.

Na de pauze schroefde Nederland nog één keer het tempo op en via 9-6 was de strijd bij 11-6 gestreden. Uiteindelijk werd er met 13-8 gewonnen.

In de stand leverde dat een tweede plek voor Nederland op achter Noorwegen, dat Zwitserland met maar liefst 15-7 zoek speelde