LGBTH Team Holland gaat spelen voor brons bij Eurogames

Team Holland verliest halve finale na thriller van Zwitserland

Het  LGBTH Team Holland is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de finale bij de Eurogames te bereiken. In een bijzonder spannende en fysiek harde wedstrijd moesten er verlengingen en strafworpen aan te pas komen maar Nederland kreeg Zwitserland er niet onder.

De toon werd al in de eerste minuut gezet toen Bernard Broekmann na een charge naar de kant moest met een liesblessure. Gelukkig voor Nederland kon de boomlange schutter aan het einde van de eerste helft weer terugkeren. Na een 4-4 ruststand bleef het ook in de tweede helft stuivertje wisselen in het duel dat nog steeds op het scherpst van de snede uitgevochten werd.

Nadat het na de reguliere speeltijd óók nog gelijk was begon de slapstick over op welke manier de beslissing van een finalist verkregen moest worden. In het programma was geen extra tijd hiervoor ingepland, in de reglementen was niets vastgelegd maar na uitgebreid overleg werd besloten dat het géén strafworpen werden maar ook géén 2x 5 minuten verlenging werd, maar éénmaal 5 minuten extraspeeltijd. Omdat ook dat niet genoeg was voor een beslissing werd het uiteindelijk tóch een penalty serie. En waar Nederland de eerste direct miste bracht ken van Ken van Hasselt de stand bij de voorlaatste strafworp weer in evenwicht. De laatste penalty van Zwitserland ging erin waarna Nederland met een tweede misser de finale helaas mis liep.

Trainer Rolf Schulte was na afloop vol lof over de vechtlust waarmee zijn ploeg de hele wedstrijd door was blijven strijden. "Gisteren in de poulewedstrijd waren we met 10-9 nog de sterkste maar je zag dat, nu het om de knikkers ging, Zwitserland er nog een schepje bovenop deed en op het randje van het toelaatbare speelde. Ondanks alle pijntjes en de ergernis over de omstandigheden hield onze ploeg het hoofd erbij. Over de vechtlust niets dan lof en voor de neutrale toeschouwer was dit verreweg de leukste wedstrijd om naar te kijken doordat twee ploegen weigerden om ook maar een duimbreedte toe te geven, maar natuurlijk ben je er als Nederlander ziek van als zo'n dubbeltje op zijn kant dan uiteindelijk de verkeerde kant op valt”zo analyseerde Schulte na afloop de wedstrijd.

Voor Nederland zit er nu niets anders op dan de teleurstelling zo snel mogelijk van zich af te zetten en zich op te laden voor de strijd om het brons tegen de verliezer van Noorwegen tegen Hongarije