Nieuws

LGBTH Team Holland ongeslagen naar de halve finale bij Eurogames

Het LGBTH Team Holland heeft zich zaterdagmorgen ongeslagen geplaatst voor de halve finale tijdens de Eurogames in het Hongaarse Boedapest. Bij het ingaan van de zaterdag was de Nederlandse ploeg onder leiding van het trainersduo Rolf Schulte en Wesley Hage al zeker van een plaats in de halve finale.

De vijfde poulewedstrijd tegen het tot dan nog puntloze Vorspiel Berlijn verliep, ondanks dat de trainers een aantal spelers spaarde voor het slotstuk van de dag, de halve finale en de eventuele  finale, redelijk eenvoudig en eindigde met een 16-8 overwinning voor de Nederlandse heren.

De laatste poulewedstrijd was tegen  Oslo Raballder uit Noorwegen, dat gelijk met Nederland stond bij het begin van de zaterdag. De Noren verspeelde in de voorlaatste wedstrijd een punt door et 12-12 gelijk te spelen tegen Hongarije. De Wedstrijd tegen de Noren gaat er alleen nog om tegen wie Nederland in de halve finale gaat spelen. De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen om half twee tegen Zwitserland en de verliezer een uur later tegen Hongarije.  

Nederland won uiteindelijk van de titelverdediger Noorwegen. Na een 6-4 voorsprong bij rust kwamen de Noren wel terug tot 6-6 maar Nederland behield vervolgens wel de voorsprong en liep in de slotminuut van 10-9 uit naar de 12-9 overwinning.

Wel kreeg het Nederlands team in deze wedstrijd te maken met een tegenvaller. Jeffery Bouter viel met een knieblessure uit en zal de finalewedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan. Daar staat tegen over dat men in de halve finale wel weer kan beschikken over Raymond van Zessen die tegen Berlijn en Oslo uit voorzorg werd gespaard.

Halve finale:

13:30 uur Amsterdam Team Holland - PAN/Zwitserse

14:30 uur Oslo Raballder - Budapest Hercules 

Deel dit bericht