LIONS blijft koploper na gelijkspel tegen Bevo

De handballers van OCI-LIONS blijven ook na het zwaar bevochten gelijkspel (29-29) uit bij Bevo na zeven wedstrijden de ongeslagen koploper in de BENE-League.

Het was een bijzonder spannende wedstrijd waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven al was het de ploeg van trainer coach Jo Smeets dat ongeveer de gehele wedstrijd op een kleine voorsprong van 1/2 punten heeft gestaan. Wel wist LIONS geregeld op gelijke hoogte te komen maar de voorsprong wist men alleen in de eerste helft enkele minuten in handen te nemen

In de laatste 10 minuten van de eerste helft was het LIONS dat op een twee punten voorsprong kwam bij 11-13. Tot 14-16 kon men die vast houden maar nog voor rust had Bevo de stand weer in haar voordeel omgebogen: 17-16. Ook in de tweede helft gaven beide ploegen niks toe aan elkaar.

In een slechte maar voor het publiek spannende slotfase waarin beide ploegen veel kansen verspeelden, werd het met nog tien minuten te spelen 27-26 door Rebelo. Dario Polman zorgde voor de 28-26 waarna opnieuw Rebelo de aansluitingstreffer scoorde 28-27. Lino Jansen maakte de gelijkmaker: 28-28.

Robin Jansen zette Bevo weer op voorsprong bij 29-28 met nog ruim drie minuten te spelen. Met nog elf seconden te spelen nam LIONS nog een time out. Joao Ramos was het daarna die in de allerlaatste seconden de gelijkmaker scoorde: 29-29

Wematrans Quintus en Sasja Hc wachten nog steeds op hun eerste overwinning. JMS Hurry Up en Callant Tongeren verloren opnieuw.

Tongeren zag in de laatste seconde een verdiend punt verloren gaan nadat men lange tijd op voorsprong had gestaan.

Hurry Up moest met zeven man en een doelman pas in de laatste tien minuten het hoofd buigen. Van 22-21 ging het naar 29-24 voor Visé

Met de nederlaag zien Tongeren en Hurry Up het gat naar de eerstvolgende ploeg oplopen naar drie punten

FIQAS Aalsmeer - Wematrans Quintus  35 : 25

Herpertz Bevo Hc - OCI-LIONS  29 : 29

Sporting Nelo - Sasja HC  34 : 29

HC Visé BM - JMS Hurry Up  29 : 24

Hubo Initia Hasselt - Callant Tongeren  25 : 24

Achilles Bocholt - Kras Volendam  37 : 32