Nieuws

LIONS moet opzoek naar een overwinning in Noorwegen

De handballers van OCI-LIONS zijn vrijdagmorgen in alle vroegte om zeven uur vertrokken naar Noorwegen waar zijn zaterdag de tweede wedstrijd in de tweede ronde van de EHF –Cup gaan spelen tegen het Noorse OIF Arendal. De Noorse gastenheren wonnen afgelopen weekend de eerste ontmoeting in Sittard met 25-28. LIONS moet dus opzoek naar een overwinning van vier doelpunten om zich te kunnen plaatsten voor de derde ronde.

Na afloop van de thuiswedstrijd was men toch lichtelijk teleurgesteld dat men verloren had. De ploeg had er toch iets meer van verwacht. Coach Mark Schmetz  zag dan ook dat zijn ploeg niet het beste niveau haalde en dat men in de afronding zeker een aantal goede kansen heeft laten liggen. Dat moet dus beter in de uitwedstrijd willen men nog een kans maken op de volgende ronde.

“Het zijn geen koekenbakkers waar tegen wij spelen”,  liet Ivar Stavast afloop weten. “Het is Europees handbal en zij kunnen zeker wel een potje handballen. Je kan dan ook verwachten dat als wij steken laten vallen zij die meteen afstraffen. Ik hoop dan ook dat wij in de return ons eigen spel kunnen spelen en daar dan een goede wedstrijd kunnen neerzetten. Als dat lukt dan kunnen we toch wel speren van een geslaagd Europees potje”.   

Luuk Hoiting is ervan overtuigd dat LIONS in Noorwegen wal kan winnen. “Sterker nog , wij kunnen zelfs met drie vier doelpunten verschil winnen”, aldus de doelman . Dan moeten we maar kijken hoe het uiteindelijk afloopt.

De wedstrijd  in de Sparebanken Sör Amfi in Arendal, tegen OFI Arendal begint zaterdagavond  om 19:30 uur  

Deel dit bericht