Nieuws

LIONS terechte bekerwinnaar in bikkelhard duel

Door Peter Lotman - Almere - Mooi was het allemaal niet, de finale bij de mannen tussen FIQAS Aalsmeer en OCI-LIONS. Bikkelharde duels, weinig respect voor elkaar en af en toe zelfs onbesuisde acties. De Limburgers wonnen met 26-31 en dat was op basis van het totale spelverloop verdiend. Het team van coach Mark Schmetz oogde vooral fysiek sterker.

Aalsmeer nam even een voorsprong, maar daarna stelde Lions bij 5-10 orde op zaken. Een onbeholpen overtreding van Luka Groff kostte hem een directe rode kaart en dat was in de verdediging een aderlating. De ploeg van interimcoach Will Plugge profiteerde direct knap en kwam weer in de buurt van de opponent. Het verschil dat de eerste helft kenmerkte, stond bij de rust op het scorebord: 12-15.

In het tweede half uur werd het er niet vriendelijker op. Ook Samir Benghanem van Aalsmeer verdween met direct rood naar de kleedkamer voor een onnodige overtreding op Ivar Stavast ter hoogte van de middenlijn. Doormekkeren kostte hem ook nog eens een extra twee minuten tijdstraf. De ondertalperiode kostte Aalsmeer aanvankelijk de aansluiting.

Mede door het sterke spel van Remco van Dam en drie knappe doelpunten van midopbouwer Luuk Obbens kon Aalsmeer nog wat goedmaken van de achterstand. Bij 18-20 had Nils Dekker de ‘anschlusstreffer’ op zijn hand. In plaats van koel en zakelijk af te ronden, probeerde Dekker de show te stelen met een mislukt lobje over doelman Thijs van Leeuwen.

In het laatste part vol overtredingen en worstelpartijtjes toonde Lions aan over meer kwaliteit, snelheid en schotkracht te beschikken. Onder aanvoering van de altijd makkelijk scorende Joris Baart, aanjagers Joao Ramos en Ivo Steins en talent Ivar Stavast kwam via 21-28 de 26-31 niet meer in gevaar.

Na de domper vorige week in Volendam verdienden de Limburgers het compliment dat zij zich voor een belangrijk duel opnieuw zo nadrukkelijk konden manifesteren. Aalsmeercoach Plugge en zijn mannen verdienden een zelfde compliment vanwege het bereiken van de finale na een succesvol einde van het seizoen.

Doelpunten Aalsmeer:Remco van Dam (8), Tim Bottinga (3), Luuk Obbens (3), Samir Benghanem (3), Wai Wong (2), Quinten Ouderland (2), Michael Kamsteeg (2), Rob Jansen (2) en Kevin Hooijman.

Doelpunten Lions: Joris Baart (6), Evert Kooijman (5), Ivar Stavast (4), Joao Ramos (4), Lino Janssen (4), Alec Smit (3), Eligio Pepels (2), Ivo Steins, Rob Schmeits en Luka Groff..

Op een bovolle markt in Sittard werden de spelers gehuld in nevelen van de blauwwitte rook verwelkomt

WEDSTRIJDRAPPORT:

Amusementswaarde (***) :Het was veel te hard en vooral ongecontroleerd. Een stevig potje is prima, maar te vaak waren de acties bewust op de man gericht. Dat ontsierde de wedstrijd regelmatig. Beide ploegen kunnen uitstekend handballen, maar lieten dat te weinig zien.

Scheidsrechters (****) :William Weijmans en Rick Wolbertus bleven knap overeind in een wedstrijd die zij meer als scheidsrechter van een worstelpartij dan van een handbalwedstrijd moesten leiden. Er was ook weinig respect vanaf de kant voor het koppel, dat het gelet op de hectische omstandigheden prima deed.

Beste spelers :Bij Aalsmeer blijft Remco van Dam een mooie handballer. Beheerst, sterk schot en slim in het aanspelen. De jonge doelman Marco Verbeij keepte uitstekend. Bij Lions was qua schotkracht opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor Joris Baart. Zijn Franse contract is niet verwonderlijk. Ivar Stavast is de toekomst van Lions.

Bijzonderheden:Samir Benghanem (Aalsmeer) werd verkozen tot beste handballer en Luuk Hoiting (Lions) tot de beste keeper. Bondscoach Joop Fiege vond Mark van den Beucken (Lemgo) het grootste talent.

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht