Nieuws

Live stream: Vandaag start voor de heren de Champions League

Vandaag, donderdag 14 september, start de race die weer moet leiden naar het hoogtepunt van het seizoen, de VELUX FINAL 4 in de Lanxess Arena in Keulen op 26 en 27 mei 2018. Daar wordt gestreden door de vier beste clubteams van Europa voor het alle hoogst haalbare, de Champions League-trofee. Sinds de invoering van de Champions League final4 in 2010 is het nog geen enkele ploeg gelukt om de trofee twee keer achter elkaar te winnen. Titelverdediger RK Vardar heeft dan ook een moeilijke opdracht om dat misschien als eerste ploeg wel te kunnen realiseren. Maar de ploeg zit midden in financiële perikelen omdat de Russische voorzitter na dit seizoen zijn bijdrage stopzet en terugkeert naar zijn vaderland.

Wel is de dominantie van de Spaanse en Duitse ploegen doorbroken. Sinds 1990 domineerden beide landen de Champions League met 15 Spaanse overwinningen en 6 Duitse zeges. Het hoogtepunt lag in 2011 toen zich twee Duitse en twee Spaanse ploegen voor de Final4 wisten te plaatsten. Vier keer kwamen drie van de vier ploegen uit Duitsland of Spanje. In 2016 eindigde THW Kiel op de vierde plaats, in 2017 eindigde Barcelona nog als vierde. Verrassende winnaars waren toen Vive Kielce (Polen) onlangs RK Vardar (Macedonie).

Van de groepen A en B plaatsen de winnaars zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummers twee t/m vijf plaatsen zich voor de achtste finale. Van de groepen C en D spelende de nummers een en twee kruisfinales. De winnaars van de kruisfinales plaatsen zich dan ook voor de achtste finale.

De zes winnaars van de achtste finale plus de groepswinnaars van de groepen A en B spelen dan de kwartfinales waarvan de winnaars zich plaatsen voor de Final4 in Köln.

Alle wedstrijden van de Champions League zijn weer rechtstreek via de Live stream te volgen. 

Wij hebben de live stream voor u weer op een rijtje gezet. 

Kijk hier verder voor het overzicht van de eerste maand 

Deel dit bericht