Nieuws

Live vanavond Aftrap CL met de kraker tussen Bucuresti vs Györi Kc

De Champions League bij de dames wordt vandaag weer hervat  met de tweede ronde. Vanavond staat meteen de topper op het programma tussen de titelverdediger het Hongaarse Györi KC met Nycke Groot en Yvette Broch tegen de winnaar van 2016 het Roemeense Bucuresti dat getraind wordt door de Nederlandse bondscoach Helle Thomsen en waar de drievoudige wereldhandbalsters van het jaar Cristina Neagu dit jaar is neergestreken. De wedstrijd wordt in het Roemeense Boekarest gespeeld.

Beide ploegen verloren in de voorronde een keer. Györi verloor, ondanks  een aantal zware blessures, bij het Russische Rostov-Don met 23-22. Coach Martin Ambros heeft in de eerste seizoenshelft dan ook wonderen verricht door vooral de nadruk te leggen op de verdediging. Daardoor was het aanvallend maar net boven het gemiddelde  maar de vraag is dan ook wat kan Györi als het weer op volle sterkte kan spelen.

Terwijl de ploeg de afgelopen zomer veel veranderingen heeft ondergaan, en misschien wel beschikt over de beste opbouwrij in de Champions League verloor Bucuresti maar een keer bij het Deense Nykøbing Falster Håndboldklub met 25-22. Desondanks nog is men altijd zoekende is naar de juiste vorm als ploeg. Met de onvermoeibare Cristina Neagu als de ziel van de ploeg heeft men derhalve nog steeds niet een consistent spel laten zien.

Beide ploegen beginnen ondanks minpunten toch als koploper in Groep 1 met zes punten. De winnaar van deze eerste confrontatie in de tweede ronde doet dan ook meteen goede zaken al is de weg nog lang naar de kwart finale.

Het Franse Metz  met Ailly Luciano speelt zterdag uit bij de verliezend finalist van 2017 en weer titelkandidaat HC Vardar uit Macedonie dat als enige ploeg ongeslagen naar de tweede ronde is gegaan

Het Duitse Bietigheinm met Martine Smeets, Angela Malestein, Tess Wester, Charris Rozemalen begint zaterdag de tweede ronde een met een Duits onderonsje uit bij Thüringer Hc. Twee weken geleden werd door Bietigheim nog met 2-/31 gewonnen bij Thüringer in de kartfinale van de Duitse beker.

FTC Hungaria met Danick Snelder en Laura van der Heijden spelen zondagmiddag thuis hun eerste tweede ronde wedstrijd tegen het Montenegrijnse Buducnost, winnaar van de Champions League in 2015

Alle wedstrijden zijn via Live stream te volgen

Deel dit bericht