Lois Abbingh schiet weer met scherp na haar enkelblessure

Met een score van 9 uit 12 is Lois Abbingh haar tweede seizoen bij het Franse Issy Paris goed begonnen. Daarmee is de Groningse weer helemaal terug nadat ze haar ploeg in de slotfase van afgelopen seizoen wegens een enkelblessure niet aan een prijs heeft kunnen helpen. Mede door haar scoringsdrift wist Paris de eerste uitwedstrijd bij Bourg Peach met een 28-35 overwinning af te sluiten, na een 14-14 ruststand. De overwinning kwam pas in het laatste kwartier tot stand. Halverwege de tweede helft stond het nog 24-23 voor de thuisploeg. Paris is met deze zege de eerste koploper van het seizoen.

Kampioen Metz speelde zonder Ailly Luciano waardoor Ilya Belgareh op de bank mocht plaats nemen. De Limburgse debuteerde uiteindelijk in de hoofdmacht van Metz met drie minuten speeltijd in de uitwedstrijd bij Nice OGC die Metz na  een 8-12 ruststand met 20-24 heeft gewonnen.

Esther Schop, die is overgestapt naar het gepromoveerde Le Havre wist op de openingsdag van de competitie afgelopen woensdag met haar nieuwe ploeg niet te winnen bij Fleury.Ondanks dat Le Havre bij rust 12-16 voorspong had werd het 27-21 voor Fleury Loiret Handball. Esther Schop scoorde driemaal voor haar nieuwe ploeg waarvoor ze bijna de gehele wedstrijd op het parket heeft gestaan.

Jessy Kramer is het nieuwe seizoen meer haar ploeg Toulon St-Cyr ook met een nederlaag begonnen. De eerste uitwedstrijd van het seizoen werd, na een 15-11 ruststand, met 26-20 verloren van Besançon. Mede dankzij drie treffers van Kramer in de openingsfase kwam Toulon op een 3-5 voorspong. Daarna domineerde Besancon de wedstrijd en liep uit naar een 20-11 voorspong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld ook al kwamen de gasten nog terug tot 20-15.