Nieuws

Loting Challenge Cup: Quintus treft Servische ZRK Naisa Nis

In de vierde ronde van de Challenge Cup moet Virto Quintus het gaan opnemen tegen het Servische ZRK Naisa Nis dat afgelopen weekend in eige en huis in de derde ronde van de Callenge Cup  het Israëlische  Maccabi Arazim Ramat twee keer wist te verslaan: 28-23 en 25-20.

ZRK Naisa Nis is  niet geheel onbekend in Nederland. De afgelopen tien jaar kwam men al drie keer een Nederlandse ploeg tegen, en drie keer gebeurde dat in een ander Europees toernooi. De Servische ploeg was telkens te sterk voor zijn Nederlandse opponent. In 2007 won men in Cup winners Cup  in de eerste ronde twee keer van Zeeman vastgoed SEW (40-23 en 24-22). In 2008 won men tijdens de eerste ronde van het Champions League kwalificatie toernooi met 32-26 van VOC Amsterdam en in 2010 trof men in de eerste ronde van de EHF Cup het Haagse Hellas  dat vervolgens met 28-22 en 27-20 twee keer werd verslagen in Nis.

Aan Quintus de taak om in de Challenge Cup een ander beeld aan deze score te gaan geven als men in het weekend van 3-4 november thuis en op 10-11 november de uitwedstrijd moet gaan spelen.

Quintus is nog de enige Nederlandse deelnemer in Europees verband. VOC Amsterddam, Dalfsen en VZV zijn reeds uitgeschakeld.  

Onderstaand de volledige loting van de vierde ronde.

Deel dit bericht