Nieuws

Loting Dames kwalificatietoernooi voor WK U20

Van 1 tot en met 15 juli 2018 wordt in Hongarije het Dames WK U20 gespeeld. Vier Europese landen zijn daar inmiddels al voor geplaatst: Rusland, Frankrijk, Denemarken en Hongarije. Er resten voor Europa nog negen landen die zich daarvoor kunnen plaatsen.

Dinsdagmorgen heeft de loting plaats gevonden op het hoofdkantoor van de EHF in Wenen voor dit WK kwalificatietoernooien.  Er wordt gespeeld in zeven groepen. Vijf groepen met vier deelnemers en twee groepen met drie deelnemers.

Van de groepen 1 en 2 plaatsen zich de nummers één en twee voor het WK U20. Uit de groepen 3 tot en met 7 plaatst alleen de groepswinnaar zich voor het WK.

Nederland kwam bij de loting in groep 3 terecht wat betekent dat alleen de groepswinnaar zich zal plaatsen voor het WK. Nederland heeft bij de loting Zweden, Polen en Tsjechië toebedeelt gekregen .

Van Zweden heeft men afgelopen zomer bij het EK U19 in Slovenië met 26-23 gewonnen. Polen U19 heeft voor het laatst aan het EK U19 deelgenomen in 2011 en Tsjechië was voor het laatst vertegenwoordigd bij het EK U19 in 2007. Nederland dat als eerste is geplaatst in groep 3 is daarmee de favoriet in deze groep en zal dat moeten waarmaken. Een escape is er dit keer niet.

Het eerste recht van organisatie gaat naar Polen gevolgd door Zweden als tweede en Nederland als derde. In principe zal het toernooi dan ook in Polen gespeeld gaan worden

De kwalificatietoernooien worden gespeeld van 23 tot en met 25 maart 2018

 

  

Deel dit bericht